Höstlovsmys på Fågelbrohus + 20% rabatt på julpaket!

SAMARBETE MED FÅGELBROHUS

Elsa var gladare än hon ser ut…

Vi avslutade höstlovet på bästa tänkbara sätt, med en hotellövernattning och kvalitetstid tillsammans, bara vi fem i familjen. Denna gång på mysiga Fågelbrohus som ligger ute mot Värmdö, bara cirka 50 minuters bilväg från oss.

Generöst gottefat på rummet!

Som jag nämnde tidigare här i bloggen har jag inte riktigt haft ork eller känt mig pepp på att Halloween-pynta hemma. Därför var det skönt att komma till ett ställe med barnen där någon redan tagit tag i det. På Fågelbrohus var det omsorgsfullt dekorerat med spöken, dödskallar, pumpor, ”spindelnät” och andra skräckinjagande och förtjusande saker.

I vanlig ordning så står maten i fokus på våra getaways. Vi åt en trerättersmeny bestående av kräftsoppa, lammentrecote, oxkind och vaniljpannacotta med rostade pistagenötter, hallon och lakritsmaränger till dessert.

Barnen åt hamburgare och köttbullar med potatismos. Restaurangköttbullar med brunsås och lingon är nog Elias favoriträtt i hela världen.

Efter middagen gick vi upp till våra rum och bytte om till myskläder. Vi bäddade ner oss i de fluffiga hotellsängarna och kollade på ”Så mycket bättre” på TV, som har blivit så mycket sämre… En stor fördel med våra rum var att de hade connecting door, alltså en dörr mellan som kunde öppnas upp, så att det blev som en stor lägenhet med flera sovrum, men ändå med två avskilda badrum mm. Perfekt för lite större familjer som oss.

Jag hade på mig min fina Studio Heijne-klänning i isblått, men bytte om efter middagen till pyjamas.

Morgonen därpå var det förstås dags för höjdpunkt nummer 2, hotellfrulle! Fågelbrohus har corona-anpassat ordentligt och säkrat upp i rummet där buffén står, man får bara vara inne några få personer i rummet samtidigt, det var tydliga skyltar och hänvisningar med markeringar i golvet, handskar och handsprit utplacerat.

Höjdpunkt nr 3 var hotellets berömda spaavdelning och uppvärmda utomhuspool. Barnen kunde springa dit i morgonrockar från vårt hotellrums uteplats. Man kan verkligen inte tro att det var sista oktober då nedanstående bild togs:

Stor succé förstås med poolen, där vattnet var så varmt att det rök om det! Smoke on the water, med andra ord. Ett plus för frikostiga öppettider för barn under 15 år, just under lovet, i spaavdelningen och utomhuspoolen. Annars (på några andra hotell vi besökt) brukar det vara väldigt strikta restriktioner kring vilka tider barnen får bada – eller till och med helt tvärförbjudet för barn under 15 (eller 18) att bada överhuvudtaget. Jag förstår att det är av säkerhetsskäl + att man inte vill ha för mkt stoj och spring för de andra gästerna. Men vi var faktiskt helt ensamma, vilket kändes otroligt lyxigt!

Som ni ser var spaavdelningen helt tom på folk då denna bild togs. Det var en del folk i omlopp under vår vistelse där, men jag hade koll på när det inte var andra gäster i spa:t och då passade vi på. Dels för att vi inte ville störa andra när vi tar bilder, men även ur smittorisk-synpunkt. Ett väldigt fräscht och välutrustat spa med flera olika bastus och behandlingsrum. Torrbastu, ångbastu och aromabastu finns här – och känner du först att ta ut dig i gymmet går det också bra! Vi hoppade över det denna gång. Träning, alltså. Vi tränar tillräckligt på hemmaplan, i vardagen, så när vi reser bort och unnar oss hotellövernattning maxar vi istället slappandet. Men alla är förstås olika!

Knappt ett dygn räcker för oss som familj att sänka axlarna, hinna prata med varandra utan att någon avbryter, kunna fokusera på roliga saker och slippa tänka på logistik, matlagning, läxläsning, fylla och tömma vitvaror. Bara njuta, slappa, äta gott, skratta, busa, spela biljard, lägga ansiktmask, titta på TV tillsammans, ta sovmorgon utan att stressa, simma.

Maken tog en selfie med Donald Trump vid poolbaren.

Vi kom hem utvilade och nöjda – fulla med energi och redo att kliva in i en av årets mörkaste perioder. Denna lilla hotelltripp behövde vi, särskilt ett år som detta. När man inte kan/bör åka utomlands så räcker faktiskt kortare vistelser i närområdet gott och väl, det blir ett kul äventyr och välbehövligt break från vardagen.

ERBJUDANDE: 20% RABATT PÅ JULPAKET!

Känner du dig sugen på att besöka Fågelbrohus med familjen, eller väninna, eller någon annan favoritperson? De har ett trevligt julpaket (läs mer om det här) som du får 20% rabatt på om du uppger koden ”Charlotta20” och bokar julpaketet senast den 29 november! Bra, va? Julpaketet gäller mellan den 27 nov – 23 dec (men du måste alltså bokast senast 29/11 för att utnyttja rabattkoden).

 

2 kommentarer
  1. Det ser helt ljuvligt ut! Tycker du att stället är anpassat för barn? Vad gillade de maten? Vi funderar på att boka inför julen och har två barn ungefär i era barns ålder (9 och 12).

    1. Hej Annika! Stället är absolut anpassat för barn. Det finns barnmeny plus en del aktivitetsrum och så själv spa:t med utomhuspoolen förstås!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras