Försöker hitta pluspoäng i minusgrader

Som det januaribarn jag är uppskattar jag vintern, men helgens köldsmocka gjorde att till och med jag höll mig inomhus största delen. Jag gav mig ut på en långpromenad idag söndag och det verkligen knarrade under fötterna. Härligt att solen sken dock, hade nästan glömt hur det känns!

Tycker att kylan utomhus och den torra luften inomhus är påfrestande för huden. Vår värmepanna i huset går dessutom stup i kvarten då det blir kallare än minus tio, så det är ett evigt springande ner i källaren för att justera, tända eld i brasan, ha på sig tunn dunjacka inomhus med mera.

Har roat mig med att sortera mina smycken i mitt dressingroom, äta carpaccio med ruccola och rostade pinjenötter (plus riven parmesan, lite flingsalt, pressad citron och svartpeppar) samt löjromstoast och dricka Prosecco till.

Tunn täckjacka inomhus är liksom mer regel än undantag under vintermånaderna när man bor i ett äldre hus! Det är otroligt vackert ute men jag känner att nu kanske det vore härligt med lite påsk och barmark…

Nästa vecka blir jobbintensiv fast på hemmaplan. Mängder av skrivande och telefonintervjuer. Skönt att slippa behöva ta sig in till stan i detta väder, eller till annan studiolocation. En otrolig lyx att slippa gå utanför hemmet när det är så här kallt. Jag ska gå mina dagliga promenader men fasen inte en sekund extra utomhus! Klart imponerad av er som ger er ut och åker skidor, grillar korv, åker skridskor på isen… Själv iakttar jag gärna vintern på avstånd, inomhus. Framför öppna brasan.

 

5 kommentarer
 1. Fin du är i uppsatt hår! 😍 Du har fina drag.
  Jag har en fråga helt utan samband till din text men jag frågar och det behöver inte känna dig tvingad att svara men du kan se det på både ett journalistiskt och ett personligt plan och det gör det hela intressantare.
  Hur stora var Gyllene Tider på 80-talet? Jag älskar verkligen Gyllene Tider!! Har sett deras samtliga konserter på Ullevi och ingen annan artist eller band skulle få mig att gå på konsert. Jag känner på riktigt en ångest och sorg över att Per Gessle kommer lämna jordelivet en dag. Och så fort någon i bandet dör finns inte Gyllene Tider mer. 😢 Tror Marie Fredrikssons död och coronan ihop fått mig att börja tänka i dessa banor.. Eller är det ålderm, fyller 36 i sommar. Nu svävar jag ut här men ibland känner jag att jag ser på dig och din blogg som en bättre vetande äldre syster. Du besitter viktig kunskap. 😅

  1. Hej Anna och tack för fin komplimang! Gällande din fråga om Gyllene Tider så har jag inga expertsvar att ge då jag inte är musikjournalist och kan för lite om den popkulturella världen. Men frågar du ur ett personligt perspektiv skulle jag svara att de var enormt stora under 80-talet, givet den mediala uppmärksamhet de fick på den tiden. Den typen av popgrupper hade inte riktigt funnits/slagit på samma sätt tidigare i Sverige och trallvänliga hits som är rivigare än dansband men samtidigt inte särskilt ”hotfullt” slår ju ofta brett och kan attrahera flera åldersgrupper. Per Gessle är dessutom en riktigt skicklig låtskrivare. Jag har själv aldrig varit ett större fan av Roxette, Per Gessle eller Gyllene Tider men känner igen din sorg. Så upplevde jag då Prince, George Michael och Michael Jackson dog. Men inga stora band eller artister lever ju för evigt, tyvärr. Däremot deras musik som är odödlig, vilket kanske kan vara en tröst?

 2. Hej!
  Vilken fin form du ser ut att vara i. Själv så tycker jag det är svårt att ha karaktär vecka efter vecka när jag jobbar hemma ( läs inte i så bra form numera).
  Jag blev lite nyfiken när du skrev att du sorterade dina smycken. Vilka är dina topp 3-favoriter i smyckesväg och varför just dom tre ?
  Ogillar också kylan och alla hurtiga som är ute med frasen : det finns inga dåliga väder…
  Gillar myset inomhus med en tänd brasa och varm filt. Ha en härlig helg!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras