Dagdrömmar och prokrastinering när värmepannan går

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Att bo i ett stort sekelskifteshus har mängder av fördelar! Temperatur under minus 15 grader tillhör inte en av dessa fördelar. Vi har senaste veckan väldiga problem med värmen i huset. Bergvärmepumpen håller gissningsvis på att kasta in handduken och stängs av lite då och då varje dygn. Den går igång igen (efter att maken gått ner i källaren svärandes och håller på och pillar en stund), men det jobbiga är då den lägger av 12 eller två på natten och hela huset hinner kylas ned. Det kostar ohyggliga summor att byta den så vi tittar liksom bara åt ett annat håll nu och hoppas vintern snart är över…

Tack och lov för detta cashmere-set som syrran köpte i födelsedagspresent till mig!

Jag – som även är frusen då ingen annan fryser – har ju väldiga problem med detta. Går konstant med täckjacka inomhus och blir väldigt glad så fort jag får ett skäl att bege mig ifrån huset, för då kan jag brassa på med sätesvärme i bilstolen och dra på full styrka på värmefläkten. Men mestadels sitter jag hemma med axlarna uppe vid öronen och hackar tänder framför datorn. Har mängder med artiklar att skriva och offerter att ta fram och projekt att genomföra. Men jag blir liksom blockerad och börjar istället göra en massa annat som distraherar.

Käre Gud, så snygg! Den rosa Valentino-drömmen går loss på 25.390 kr och du klickar hem den här

Mitt prokrastinerande innebär bland annat att titta efter vackra designköp online, eller planera vad jag ska hitta på för sorts 50-årsfest i sommar (jag har redan fyllt i januari, men tajmingen är ju liksom inte direkt optimal för oss jubilarer att dra igång något event nu…), eller kolla på skickliga influencers som producerar kreativa instagram reels, som jag kan inspireras av. Ni har väl sett att jag börjat med sånt? Alltså på instagram. Hur kul som helst. Barnen både förfasas och förundras av detta (och är faktiskt väldigt bra att utnyttja, både som starka kritiker, men även som flinka assistenter under inspelningarna).

Väldigt förtjust i Röhnisch vårkollektion! Särskilt de här snyggt mönstrade tightsen (klicka här) med matchande topp (klicka här). Finns även en jacka i samma mönster (klicka här).

Istället för att lägga upp ett styrketräningsprogram för hemmabruk (MÅSTE börja lyfta vikter igen, eller för den delens skull träna med enbart kroppsvikten till en början, enbart löpning funkar inte för helhetsfysiken), så googlar jag snygga träningsplagg…

Armband, Pfg Stockholm, klicka här

Trots att det inte är några fester i sikte inom den närmaste tiden så är suget efter att klä upp mig väldigt stort. Jag har egentligen köpstopp på fina klänningar, högklackade skor eller bling bling, men kan faen inte låta bli att kolla efter sånt ändå. Behöver ju investera i en jättevarm dunkappa, lager på lager-plagg, kraftiga vinterkängor, tjocka stickade tröjor, fleece-underställ (eller en ny värmepanna) osv. Men ändå stannar blicken alltid på de opraktiska men ljuvliga köpen.

Ljuvlig klänning, & Other Stories, klicka här. Psst – går att bära den redan nu med polotröja under, tjocka strumpbyxor och stövlar till!

Mitt försvar till detta drömska beteende är att jag försöker intala mig själv hopp, att det snart blir varmare, att man är solbränd och kan sitta utomhus sent på kvällen och dricka prosecco och klaga på annat än kyla (typ mygg?) och att det blir lättare att klä sig vackert och att man är motiverad att hitta på spännande saker med familjen.

Hur tänker ni?

Stövletter, Isabel Marant, 7699 kr, klicka här

 

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras