Bästa budgettipset för stora tavlor

TIPSEN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Stort hus kräver stora tavlor. Och stora tavlor är svindyra. Jag tänkte därför måla tavlorna själv, eftersom jag är hyfsat kreativ och konstnärlig. Men en specialuppspänd pannå/material för tavlor i storleksordningen några meter åt varje håll blev också gräsligt dyrt. Hmmm, vad göra? Jo, vem har sagt att det måste vara en traditionell kanvas man målar på? Jag hittade en matta på Rusta på rea med lite väl konventionellt motiv. Den köpte jag och så pimpade jag den med sprayfärg från Biltema i svart, beige och guldmetallic.

Och vips så spikade maken upp konstverket på väggen (jag vet att det inte är helt korrekt, men vi orkade inte krångla med träram och bla bla). Blev suggestivt, personligt och snyggt!

Själva sprayfärgen mot mattan gav en spännande, sprucken textur, exakt som jag hade önskat. Tavlan placerade vi på hemmakontoret, som nu verkligen börjar ta form. En soffa, ordentliga kontorsstolar (vi letar ihjäl oss efter några med mässing och inte kromade ben), lite stuckatur i taket och andra detaljer som fotovägg är det som saknas.

Kan verkligen rekommendera detta hack om du vill göra något liknande! Taklampan är från Markslöjd (klicka här), bokhyllan är från Jotex (tyvärr slutsåld), skrivborden från Ikea. Och konstväxterna från Artflowers.

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras