Helgpysslet: städa och sortera sminkförvaringen!

Ett av mina nyårslöften var att skapa mer struktur i mitt liv. Det andra löftet, att gå 12.000 steg/dag (som jag efter en vecka ökade till 15 tusen steg) håller jag rätt obehindrat (eller, kanske inte obehindrat, finns ju motstånd då och då att ge sig ut på promenad i snöblask), men det andra löftet har halkat efter lite grann.

Struktur för mig innebär att göra planerade saker på bestämda tidpunkter. Eller att slippa ödsla tid på världsliga saker, för att kunna koncentrera mig på viktigare sysslor. Exempelvis vill jag att skafferiet och kylen ska vara välfylld så det går att snabbt välja hälsovänliga alternativ istället för dåliga paniklösningar när jag är hungrig. Jag vill även slippa leta efter klädesplagg, eller upptäcka att jag tryckt ner ett par strumpbyxor med hål i och struntat i att köpa nya. Eller strunta i mina skönhetsrutiner eftersom jag helt enkelt inte orkar leta i mina stökiga smink- och beautyförråd.

Det sistnämnda har jag nu i helgen äntligen tagit tag i! Ooohhh, en rejäl surdeg har det varit! Sorgliga sminkförpackningar och solkrämer från 2009 har fått säga hejdå. Jag har rensat, städat, dammsugit, torkat av, åkt och köpt ny förvaring, sorterat, grejat och fixat.

Rena terapin! Så fantastiskt bra för välbefinnandet när det sedan är klart! Och nu har jag plötsligt en mycket bättre överblick över vad jag HAR, så jag slipper köpa saker som redan finns. Exempelvis behöver jag kanske aldrig någonsin igen köpa Brun-utan-sol-produkter… Men däremot har jag brist på peelingprodukter och masker! Det är sådant som blir tydligt vid en badrumsskåpsmakeover.

Så här gjorde jag:
• Först tömde jag alla hyllor och gick igenom alla prylar. Gjorde en påse med ”kastas” (saker som gått ut eller var ofräscha), samt en ”ges bort”-påse (eftersom jag jobbar som journalist/influencer och testar mkt produkter blir det ibland saker över som jag själv inte använder, som kanske var avsett för annan hudtyp osv. Mamma har rätt välutrustat badrumsskåp också, om vi säger så!). När min syster Carina levde brukade hon få skönhetssaker av mig som hon sedan skänkte till kvinnojourer och kvinnofängelser.

• Därefter dammsög jag, torkade rent alla hyllor och gjorde fräscht.

• Sedan köpte jag små plastkorgar från Dollarstore för en struntsumma. Och även en skrivbordsförvaring, som egentligen är avsedd för A4-papper och annat, med utdragbara lådor. Supersmart om man har mkt smink, som jag har, ger en bra överblick! Gillar också att det inte kommer in damm i lådorna.

• Och så skrev jag ut små lappar med de olika produktkategorierna. Mest för att det ser prydligt ut, men även för att man lättare undviker att slarva då och ställer in fel produkter i förbifarten då man har brådis osv.

• Därefter placerade jag in allt, stuvade runt, pillade lite – och sen var både badrumskåpet och extraförvaringen (en garderob med hyllor längst in där jag förvarar skönhetsprodukter som inte används dagligen) färdigt!

Superbra pyssel att roa sig med en helg, gör det du med – man blir så himla nöjd efteråt!

3 kommentarer
  1. Omg! Jag blir stressad bara jag ser dina skåp även fast de är städade 😆 så mycket prylar! Förstår att du har turen att få mycket av dem men du kan ju inte hinna använda allt detta på en livstid? Själv har jag 1 tub nivea till ansiktet, 1 burk Dove till kroppen och 1 Rexona deo i mitt badrumsskåp ☺️Men kul att se det absolut motsatta!

  2. Har du någon erfarenhet Aleppotvål? Vill ha 1 rengöringsprodukt. Jag skulle nog fötts som man. Fast jag trivs väldigt bra som kvinna. 😄

  3. Älskar hur fint det blev och så nyfiken på vilka som är dina favoriter? Både makeup, hudvård och BUS.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras