Så bakar du de sötaste påskkakorna!

Koppla av under påsken med detta mysiga bakpyssel! Gör ljusa kakor, som påminner om pepparkakor men är inte lika tunna eller kryddiga i smaken. De kallas även för ”vita pepparkakor” i vissa recept. Jag har modifierat receptet något.

Flinkenbergs knapriga påskkakor

Ca 120 kakor

300 g smör
300 g strösocker
3 ägg
700 g vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt (eller 2 tsk bakpulver)
1 msk citronsaft (eller finrivet citronskal)
1 tsk ingefärapulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker påsigt. Blanda mjölet med hjorthornssaltet eller bakpulvret och sikta ner i bunken. Blanda i ingefärapulvret, vaniljsockret, saltet och citronsaften. Det ska bli en tjock och smidig deg. Byt till degkrok efter att mjölet adderats om du inte vill knåda själv. Låt degen vila i kylskåpet under natten.

Dagen därpå bakar du ut degen. Kavla ut den tunt, men inte lika tunt som pepparkakor. Skär ut söta små påskmotiv (finns fina att köpa på typ Dollarstore). Lägg p´å plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175-180° grader i några minuter. De bränns lätt!

Dekorera med glasyr och pastellfärgat strössel och dekorationskulor. OBS! En pincett är perfekt för att placera större kulor, vars yttre hölje annars kan smälta av fingervärmen. Enjoy!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras