Tack för denna gång, påsken 2021!

TIPSEN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Nu känner jag mig rätt klar med påsken! Det är en av mina favorithelger: kravlös, man behöver inte fixa så mkt innan (förutom godis till barnen), man kan äta sånt man vanligtvis äter ändå (älskar ju ägg, räkor, lamm osv), det är ofta härligt väder ute + LJUST, färgerna är pastelliga och lustfyllda.

Nöjd med påskdukningen för påskdagens middag med mamma!

Tacksam för möjligheten att fortsätta kunna hänga med min familj och den närmaste kretsen i dessa tider. Vi misstänkte att tvillingarna kanske hade corona då de varit lite krassliga, så vi covidtestade dem och fick lyckligtvis negativt resultat. De blev också friska efter bara några dagar så det var bara vanlig förkylning. Och min äldre mamma (dessutom i riskgrupp pga diabetes) har äntligen fått vaccin (del 1 av 2). Det är i princip bara henne + ett par goda vänner som är grannar och bor på samma gata som vi umgåtts med under hela pandemiperioden.

Fantastisk surdegspizza med smetana och löjrom hos fina grannarna.
Påskkakorna vi bakade har vi knaprat på i flera dagar nu…

Trots mysfaktorna så känner jag nu att enough is enough. Jag har ätit mig igenom påsken, inte tränat som jag brukar, slappat och pysslat mer än vanligt. Vilket säkert var välbehövligt. Men nu är jag sugen på att komma tillbaka i rutiner igen, med jobb, träning och mindre omdömeslösa matval.

Till och med katten har gått på upptäcksfärd efter snask i skafferiet…

Påsken kommer sedan förra året att ha en annan betydelse för mig också, av mer sentimental karaktär. Det var den sista högtiden min storasyster hann fira innan hon gick bort hastigt i cancer. Jag minns hur hon satt svårt sjuk och plågad av cellgifter, men ändå ville påskpyssla (hon var väldigt kreativ, det är något vi delade tillsammans). Det var också viktigt för henne att mamma skulle hjälpa henne plantera blommor på uteplatsen i särskilda färger (eftersom hon inte orkade det själv).

Bild från minnesceremonin för min syster. Hon älskade färgerna lila, rött och grönt.

Mamma och jag pratade om det igår. Vi kommer alltid att minnas Carina särskilt mycket runt påsk och bestämde oss att fylla dessa minnen med ljusa anekdoter från hennes liv.

Eftersom fjädrar hör påsken till har jag försökt blanda in dessa i mina klädval. Denim och fjädrar är en särskilt lyckosam kombo! Ovan en enkel jeansoutfit (jeansen kommer från The Odenim och du hittar dem här) ihop med en grön topp (från DryLake, gammal) ihop med fjädersandaletter från Jennie-Ellen (gamla, säljs inte längre).

Jag försökte kanalisera min inre Carrie Bradshaw genom att bära denna fjädertopp från PelloBello (toppen lånade jag till en fotografering med Loreen).

Superfin ihop med en A-linjeformad jeanskjol! Denna är från KappAhl och du hittar den här (jag har stl 36).

Sandaletterna är som gjutna på mina fötter och jag älskar dem innerligt! De kommer från Steve Madden, men vet inte om de har kommit ut i butik än.

Vad har du gjort i påsk? Har du kunnat fira med dina släktingar eller har det varit begränsat pga corona? Vad har ni ätit och pysslat med?

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras