När Stockholm är som allra vackrast

Det blir ju ingen utlandsvistelse i sommar, men VAD gör väl det då kvicksilvret visar 32 grader i skuggan?!

Klänning från Cubus, tyvärr förra årets modell.

Vi tillbringade ett helt magiskt dygn på Hotel J i Nacka Strand här i Stockholm igår.

Utsikten från vår balkong i tvåvåningssviten var så HÄR magnifik! Man ser ända bort till Lidingö, till Gröna Lund mm. Spektakulär sjöutsikt över Stockholms hamninlopp.

Hotellets inredning går i den marina stilen, vilket är passande med tanke på läget.

Eftersom vi har tre barn (varav ett är 180 cm nu…) är det ofta en liten utmaning att hitta tillräckligt stora rum, om alla ska bo i samma. Det brukar nästan alltid gå att lösa genom bäddsoffa samt att ställa in en extra säng (som vid detta tillfälle). Jag och maken snodde åt oss sovplatserna på övervåningen.

Självklart matchar jag drinken med klänningen!

Från hotellet är det kanske 2 minuters promenad längs med vattnet ned mot restaurang J som ligger vackert beläget precis vid småbåtshamnen.

Man blir sugen på salt när det är så här varmt, som ni kanske märker! För övrigt en smart lösning och idé för oss som tycker det är lite för pilligt att klutta på små duttar av gräddfil eller smetana på chipsen (ihop med löjrom och gräslök), när man ska portionsplacera dem på varje chips. Ringla över allt så här huller om buller istället! Dekorativt, dessutom. Och såååå gott!

Barnen åt högrevshamburgare och maken tog svensk bankad biff. Jag valde vildfångad lax från Färöarna.

Väljer ofta fisk på restaurang för att den nästan alltid är vällagad. Som min rätt var. Fräscha tillbehör som syrlig spetskål, vårlök, broccoli och friterad färskpotatis. Jösses, så gott. En smak av svensk sommar.

Att maken är komplett hopplös på att fotografera mig är ju ingen nyhet direkt…

Min dotter Elsa får dock godkänt som fotograf! Den orange långklänningen är från Stenströms, klicka här – //reklamlänk// – fläktar skönt i sommarkvällens vindar.

Efterrätterna bestod av varm brownie med salt kolasås och vaniljglass, jordnötskrisp och vit choklad (herregud!), samt en lovely vaniljmousse med jordgubbar, granskott och rostat bovete (måste testa att göra det sistnämnda hemma).

Ja, det blev ett litet glas cava till mamma också!

Ni MÅSTE besöka Restaurang J om ni är i Stockholm!

Efter maten tog vi SL-båten (som stannar regelbundet vid kajen) till Nybroplan – och tillbaka. Det hade hunnit bli kväll då och den lilla sightseeingturen tog över en timma.

Så otroligt rogivande att få sitta på övre däck och njuta av ljum havsbris och se solen gå ner över vår vackra huvudstad!

Fantastiskt med allt vatten. Jag blir helt varm i själen av havet. Nu bor vi förvisso redan vid vatten och är bortskämda med sjöutsikt varje dag. Men det är något särskilt med hav: ljudet, doften, måsarnas skri, det lite bryskare vattnet med strömmar, alla små och STORA båtar… möjligheterna att kunna ta sig härifrån och i princip varsomhelst i världen – havsvägen.

Den här Titanic-bjässen till fartyg från Tui Cruises såg vi igår, tydligen tyskregistrerad? VILL ÅKA med denna! Någon som har mer info…?

Efter hotellfrukosten imorse stod jag på bryggan strax nedanför hotellet och insöp känslan ordentligt. Fyllde lungorna med havsluft, log åt fina minnen som vi kunde ge oss själva och barnen denna gång. Återvände sedan hem, fulladdade med energi (bland annat från tiotusentals kalorier, hehe).

Ibland räcker det med en kort vistelse, i närheten, för att ge ett stort avtryck, länge. Staycation är något vi älskar och kommer att fortsätta göra!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras