Dörrar – husets accessoarer!

BETALT SAMARBETE MED SWEDOOR

Jag tycker att dörrar har samma funktion som accessoarer och lyfter husets karaktär, på liknande vis som fina smycken eller skor ger pricken över i:et åt en outfit!

Vår nya vackra dörr till altanen med extra mycket glaspartier för maximalt ljusinsläpp mot sjöutsikten.
Den slitna altandörren som den såg ut innan. Och under själva monteringen…

Därför är jag så otroligt nöjd och glad med våra vackra ytterdörrar från Swedoor. De är stabila och funktionella och passar vårt sekelskifteshus karaktär.

Källaren har fått en riktigt pampig entré med pardörr som är sååå snygg! Modellen heter Scott.

Förebild på vår gamla källardörr och sedan den eleganta pardörren till höger. Vilken makeover!

Jag är så lycklig över att vi vågade välja en ytterdörr i så stark färg som vi gjort! Eftersom vårt hus går i sobra toner som gräddvitt och grått så blir det en stilig kontrast med en pigmentrik entré. Jag har inspirerats av färgglada dörrar i södra England som jag tycker är så fina. Om du törs tycker jag du ska satsa på att låta få dörren målad i en egenvald nyans!

Vi valde Swedoors modell Casella till huvudentrén och lät måla den i den turkosgröna färgen NCS S1040-G10Y. Dörren är målad även på insidan vilket ger en häftig effekt även till hallen. På bilden ovan syns även innerdörren Superior Arv 7220, i vitmålad ask.

Köksentréns vackra dörrmodell från Swedoor är från samma serie som pardörren till källaren, Scott. Vi är så otroligt nöjda med våra dörrar som verkligen har gett huset ett lyft, på ett subtilt sätt! Enda nackdelen med denna typ av renovering är att den väcker den björn som sover. Nu vill vi renovera alla fönster också, som är väldigt slitna (huset har över 115 år på nacken så det är inte så konstigt!). Och det här huset har ca 70 fönster…

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras