Ljuvlig minisemester i Båstad

Vi har varit på en helt ljuvlig liten minisemester till Båstad. Tre dagar fullmatade med familjehäng, sköna hotellvistelser, restaurangmat, shopping i Halmstad och bad i både pool och salt hav.

Kvällspromenad på stranden utanför Riviera Strand!

Första stoppet blev lyxiga familjehotellet Riviera Strand! Det ligger beläget precis vid stranden strax innan Båstad och vi hade bokat en stor svit med fantastisk utsikt mot havet. Eftersom vi är en familj med tre barn så är det alltid lite krångligt med rum som är tillräckligt stora. Det blir ofta lösningar med att stoppa in extrasängar vilket inte alltid känns optimalt.

På detta hotell finns familjesviter på ca 50 kvm med sex bäddar, en sådan bodde vi i. Det finns även ett kök med kyl och frys och generösa ytor i sviten i övrigt med stor balkong. Kolla in filmen på min instagram så ser du tydligare hur familjesviten ser ut! Vi blev otroligt positivt överraskade, så här ska man ju alltid bo då man reser med barn.

Gullig liten Gelato-bil parkerad på hotellets parkering.

I vanlig ordning går våra familjesemestrar ut på att A. Äta god mat. B. Chilla. C. Bada. D. Strosa runt och kanske shoppa något. E. Åka bil. F. Äta lite mer.

Förrätterna på menyn bestod bland annat av Toast Skagen och Steam Bun. Yummie! Jag smakade av båda… (vi beställer alltid olika rätter för att kunna äta av varandras tallrikar. Fler som gör så?).

Som nästan alltid beställer jag fisk till varmrätt. Denna gång blev det en otroligt vällagad citronbakad torskrygg med potatispuré, räkor, brynt smör, pepparrot och dill.

Till efterrätt fick de minsta barnen mjukglass som de fick förtroende att fixa själva! Kanske det ultimata tecknet på ett familjevänligt hotell. Som den hönsmorsa jag är blir jag alltid nervös över att de ska glömma stänga av den där ”kranen” så att det ringlar ut kilometervis av mjukglass på golvet. Men Elias fixade biffen galant!

Jag slog till på en variant av créme brûlée med mjölkchoklad. Herregud, alltså…

Mätt och belåten!

För att undvika trängsel har hotellet löst det smidigt med olika tids-slotar både för frukost och sedan efterföljt av matchande tider i poolen. Smart!

Vi grundade med en riktigt hälsosam frukost bestående av pannkakor, sylt, grädde och Nutella…

…sen blev det mys i den uppvärmda, varma utomhuspoolen (de har två stycken) och lite mer skoj med klätterväggen i den större inomhuspoolen (där finns även bastu).

Efter att vår badtid hade gått ut så trodde jag att lusten att simma kanske hade avmattats något, men då ville kidsen styra kosan till havet så då promenerade vi dit!

Friska vindar men rätt skönt i havet! Inte så kallt som jag trodde det skulle vara. Finns få saker jag älskar lika mycket som havet, men samtidigt få saker jag avskyr lika mycket som att frysa så det blev bara ett hastigt dopp från bryggan för den här morsan… Lite motvilligt checkade vi ut från Riviera Strand (hit tänker vi återkomma, det lovade vi varann innan vi lämnade) och drog in till Halmstad en sväng för att strosa runt, shoppa lite och glo på folk. Jag har en särskild kärlek till Halmstad och hela den här sidan av Halland.

Hotell Skansen sett från bryggan ut till Kallbadhuset som ligger strax framför.

Sedan var det dags för nästa ställe! Hotell Skansen, beläget precis vid tennisbanan i Båstad.

Hotell Skansen är ett coolt designhotell (även det precis vid havet) anpassat för en urban publik, främst bestående av par, konferensgäster och yngre, hippa människor. Inte lika många barnfamiljer med andra ord.

Elsa och Lukas på kallbadhuset. Lukas är för övrigt snart längre än sin pappa!

Här var rummen mindre (som vanliga dubbelrum helt enkelt, mkt var fullt när vi bokade) än de spatiösa på Riviera Strand, men vi hängde å andra sidan nästan inget på rummen. Bland annat besökte vi Kallbadhuset som ligger strax utanför hotellet. De har en särskild ingång för herrar och en för damer.

Utsikt från Rooftop Spa på hotellet, mot Kallbadhuset (bilden är lånad från hotellet).

Det finns även bastu och en liten jacuzzi där. Men det blåste rätt mycket när vi var där så vi stannade inte så länge. Jag kan tänka mig att det är mysigt att sitta inomhus vid brasan i Spa-loungen på Kallis och mysa och titta ut över havet på hösten, för att sedan värma sig i bastun och därefter ta ett avsvalkande dopp i havet.

På kvällen var det dags för middag på Restaurang Sand som tillhör hotellet. Vi tyckte det var ovanligt mycket folk som satt på uteserveringen strax utanför hotellet men tänkte inte så mycket på det, förrän Elias säger: ”Är inte det där Måns Zelmerlöv?” – och det var det! Han hade spelning där just den kvällen.

Jag vurmar för mina norrländska rötter och beställer gärna Kalix-löjrom (mamma och pappa är från Kalix) då det finns på menyn! Här elegant ackompanjerat med smörstekt potatisbröd, rödlök, Crème Fraîche och citron. Himmelskt! Jag drack cava till.

Till varmrätt blev det örtfylld Bjärekyckling med pancetta, risotto med sommarkantareller.

Middagen avslutades med bakad chokladkräm, kanderade nötter, citron- och flädersorbet och atsinakrasse. Cara Mia, precis som Måns sjunger!

Efter maten var det tillåtet för barnen att besöka hotellets inomhuspool (de har särskilda tider för barn). En särskilt spännande upplevelse att bada sent på kvällen, tyckte vi, när det är mörkt ute!

Tidigt på morgonen efter testade jag hotellets Roof Top Spa med en infinity pool med vidsträckt utsikt över havet. Jag var helt ensam och kunde sitta där och njuta ostört. Tog några simtag, suckade av belåtenhet och tacksamhet över livet. Hade med mig en självutlösare för dessa bilder om någon undrar vad jag håller i handen, haha…

Sverige blir ju inte vackrare än så här. För mig som arbetar mycket med estetik och form så blir jag alldeles lycklig i själen av att se så här undersköna omgivningar. Det laddar mig med energi som jag behöver långt in i fula november när allt är brunt, grått, deppigt och fult.

Baddräkt från Kaanda Beach Life.

Hotellfrukosten på Hotel Skansen bestod av exotisk frukt, franska ostar, nybakt bröd, pannkakor, charkuterier, croissanter, scrambled eggs och bacon och annat man behöver för att inte hålla vikten i semestertider, haha.

Elsa ville gärna testa C-vitamintabletterna! (Som förmodligen främst var avsedda för de lite småtrötta konferensgästerna…).

Blir alltid lika fascinerad över att det finns sill till frukost! Kanske för att jag inte äter sill överhuvudtaget och ännu mindre kan tänka mig det till frukost, men uppenbarligen är jag i minoritet för det är tydligen väldigt poppis.

Nu har vi ätit, sovit, badat, chillat, garvat (och tjafsat lite), tankat energi och beger oss hemåt till vardagen igen.

Tack Båstad, vädergudarna (det skulle regna men gjorde det bara tillfälligt), Riviera Strand och Hotel Skansen för tre helt magiska dagar!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras