Några saker att vara stolt över denna vecka!

Den här fina hästen dök upp på min promenad häromdagen!

Jag har flera saker att vara nöjd och stolt över som inträffat denna vecka! Dels har jag äntligen fått mitt diplom och kan nu titulera mig som certifierad kostrådgivare och coach efter en del svettiga veckors studerande (har blivit mycket plugg om matspjälkning, hur man beräknar nutrionsfördelning mm till olika individer), grattis till mig!

Diplomet har bland annat firats med denna godis-charkbricka! Nej, jag åt inte upp hela själv… Men visst är det fint att presentera godis på detta vis? Perfekt när man bjuder hem några vänner på middag, efter maten.

Jag är också stolt över mina kursdeltagare i Netstyle Viktcoach, som jag nu coachat klart (både maj- och juni-gänget har nu gått färdigt sina 12 veckor och har fått sina hälso-körkort). Det som är särskilt spännande i slutfasen av kursen är då deltagarna själva får ta nya bilder och mått – i samband med utvärderingen. Man tänker ju inte alltid på att viktminskning och hälsoförändring ofta är en långsam process (i alla fall den metod jag förespråkar som bygger på slowfix och inte quickfix), och ser man inte resultat exakt omgående blir vissa (typ alla…) väldigt otåliga och uppgivna och då behöver man verkligen bli peppad för att fortsätta. Men när man slutligen både SER och KÄNNER själva nyttan av det man gör för sig själv så blir det alltid mycket lättare att fortsätta! Vi behöver tiden eftersom man inte ser förändringen direkt. Titta bara på de helt fantastiskt fina resultaten här:

Vill du läsa om dessa tidigare kursdeltagares upplevelser och recensioner från kursen så får du gärna gå in och läsa här. Jag tycker det är så rörande att läsa om kvinnor, som inte bara tagit tag i sin vikt, utan främst börjat prioritera annorlunda i sina liv. Som får kvitto på att de KAN förändra. När man förändrar maten och vardagsmotionen och styr upp detta är det inte ovanligt att man börjar snegla på andra områden i livet också som man gärna vill utveckla. Jag älskar att kunna vara delaktig i den typen av processer!

Som denna kursdeltagare, Anna, 34 år, som har gått ner 13,6 kg från 103 till 89,6. Hon hade en låg vardagsaktivitet då hon anmälde sig, under 5000 steg/dag. Idag går hon mellan 15 och 18 tusen steg om dagen! Anna säger själv att hon har fler kilon att gå ned, men att hon tar det i egen takt nu och vet att det kan ta tid, men redskapen för att lösa det på egen hand har hon nu fått.

Så hur går det för coachen själv då med balans av framsteg, snedsteg och steg här i livet? Jo, tack – jag parerar all coachingverksamhet för Netstyle Viktcoach med mitt övriga liv så gott jag kan! Promenader har det faktiskt blivit ganska dåligt med senaste veckan. Av tidsbrist. Men istället har jag fått till flera träningspass på Friskis, vilket jag är nöjd med. Jag vill bygga upp musklerna igen och särskilt öva på min flexibilitet eftersom jag är stel i kroppen pga allt jobb vid datorn. Jag ska ge mig själv tid att bygga kroppen i lugn och ro. Inte hetsa, inte haka på pass som andra tycker är kul men som jag avskyr.

En bra draghjälp att komma iväg och träna är min väninna Kattis, som dessutom är instruktör på Friskis!

Jag har varit viktstabil ganska länge nu och ligger mellan 64 och 67 kilo vilket jag tycker är en bra nivå. Eftersom jag lär mig mer och mer om kost så ser jag till att äta så välbalanserat jag bara kan, 80% av tiden. Och sen tillåter jag mig själv att njuta av mer onyttig mat på helger eller andra tillfällen.

Jag är just nu inne i en fisk och potatis-period, med grönsaker. Äter det 4 gånger i veckan!

Jag har blivit bättre på att både välja men även välja bort, av egen vilja. Inte påverkad av tvång, löften, lockelser, hot eller annat. Det är numera viljestyrt hur jag sköter min kropp (och inte ”måste”- eller ”borde”-styrt).

Jag vill äta nyttigt och näringsrikt (eftersom jag vet att jag mår bra och får energi av det, men framförallt för att det är gott – jag äter ingen nyttig mat som är äcklig, det är ju helt bort i tok att göra så). Jag vill fortsätta dricka prosecco och äta godisbricka på helgerna och har noll ångest kring det eftersom jag har lärt mig att hantera mängden. Jag vill röra mig varje dag eftersom jag sitter still i övrigt. Jag vill lägga mig tidigare eftersom jag är less på att gå omkring och gäspa och inte ha energi nog åt alla roliga saker jag vill ta tag i. Jag är väldigt nöjd med den balansen och hjälper gärna dig att nå den insikten också – om du vill.

Just nu har vi ett särskilt förmånligt erbjudande på kursen som startar 1 september, då får du detta fina beautypaket från Clarins på köpet! Men platserna börjar nu ta slut och september är ju väldigt snart, så vill du boka behöver du göra det idag! Här hittar du information om hur du anmäler dig. Skulle vara så roligt om någon bloggläsare vill delta i kursen!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras