Bakom kulisserna under en vecka i mitt liv

Flera av er har nog inte riktigt koll på VAD exakt mitt jobb går ut på. Vilket kan bero på att jag knappt vet det själv, haha…! Skämt åsido så driver jag ju olika företag som har lite olika inriktningar och fokus. Den här veckan såg det exempelvis ut så här: Måndag: Rodda inför event, hitta intervjuobjekt till artikel, spela in reels till instagram. Tisdag: Projektleda event. Onsdag: Leta efter rekvisita och möbler till fotografering, samt förbereda intervju, samt aktivera kursstart för Viktcoach. Torsdag: Arbeta med Viktcoach, ringa in kompletteringar inför fotografering, planera moodboard för plåtning, ringa fotograf för att stämma av, uppdatera sociala medier. Fredag: Leta efter case att intervjua till artikel, skriva klart en tidigare intervju, köpa rekvisita till fotografering, ta emot sju miljoner budpåsar och bära upp till mitt moderum (våning 3 i huset). Lördag: göra telefonintervju med psykolog/författare som släppt ny bok (inför en artikel), göra personliga analyser till Viktcoach, uppdatera sociala medier. Söndag: förbereda bilder inför fotografering måndag samt baka lussebullar (!) som ska ingå i ”rekvisitan” (går ej att köpa lussekatter i september och tidningen kommer ut strax innan jul…), jobba med Viktcoach.

Dels så är jag frilansjournalist och stylist. Det innebär att jag skriver för andra magasin och tidningar och gör intervjuer. Ibland stylar jag även intervjuobjekten ifråga. Jag arbetar för uppdragsgivare som amelia, Sköna Hem, Hus & Hem, Aftonbladet, M-Magasin m fl.

Med systrarna Graaf under en omslagsplåtning i början av året.

Just nu förbereder jag exempelvis en större fotografering och intervju som sker imorgon, med härliga Tilde de Paula. Temat är jul så moderummet (mitt dressingroom) är fullt av plastgranar, julgranskulor, dukar, kuddar mm.

Många av mina jobbluncher ser ut så här, något som jag slängt ihop av protein, kolhydrater och fetter och äter framför datorn.

Eftersom mitt jobb i huvudsak är stillasittande framför datorn försöker jag komma ut på promenader med maken en timme varje dag. Det är vår hela egentid, som vi inte alltid får till, men oftast.

Jag har även nu i höst återupptagit styrketräning, som jag försöker köra 2-3 pass i veckan, här på Friskis i Sollentuna. Har ju hyfsad kondition pga promenader och viss löpträning (har löpband hemma i källaren) men musklerna är i princip obefintliga eftersom jag slutade gå på gym i och med pandemin. If you don’t use it, you’ll lose it, som det heter… Så i höst blir fokus på att bygga upp den här rätt svaga kroppen så att den blir stark igen.

Träningen är inte enbart av utseendemässiga skäl (även om det är en fet bonus, ska inte ljuga nu…), utan för att jag behöver en väl rustad fysik för att hantera den jobbstress som denna höst/vinter innebär. Att vara stark fysiskt har alltid gjort mig stark psykiskt också.

Förutom skriv- och stylinguppdragen arbetar jag som PR-konsult och projektledare för Cissi Wallins olika event och mediaprojekt. Det kan vara alla möjliga sorters uppdrag, som att lansera böcker, boka föreläsningar eller som nu senast – arrangera ett författarevent.

Mina coola lackbrallor kommer från Ahlvar Gallery, du hittar dem här! //REKLAMLÄNK//

Det var på Södra Teatern och jag var med och bokade lokal, styrde upp det administrativa, agerade konferencier på scen osv. Då eventet var så pass lyckat och uppskattat planerar vi ett nytt sådant i slutet av september.

Och så har jag förstås mitt senaste företagsprojekt, kursverksamheten med Netstyle Viktcoach. Nu är det rekordmånga kursdeltagare som började 1 september så det är hyfsat svettigt för mig att få tiden att gå ihop nu. Men självklart är det bara lyxproblem! Jag har valt den här livs- och arbetssituationen helt själv och är väldigt lyckligt lottad över att kunna försörja mig på sånt jag gillar, som är kreativt stimulerande. Det är dock (som alla jobb) betydligt mindre glamouröst än vad det kanske ser ut så här i sociala medier. Också. Visst, jag får träffa spännande människor, jobba med sånt jag tycker är kul och jag bestämmer själv över min tid.

Mitt dressingroom fungerar mer som arbetsrum inför större fotograferingar. Just på denna bild är det dock välstädat…

Men det innebär också att jag jobbar exakt alla helger. Året om. De flesta kvällar också. När folk på somrarna frågar mig och min man när vi ”ska ha semester” blir vi alltid förvirrade över vad vi ska svara. Vi kan aldrig ta semester helt och hållet som egenföretagare. Det är ingen som ”tar hand om oss”. Å ena sidan kan vi bestämma en dag att vi stänger datorn och drar till IKEA för att köpa kontorsstolar. Och så jobbar vi igen det på kvällen. Å andra sidan så kan vi inte ”checka ut” i tre veckor och aldrig kolla mailen. Skulle liksom inte funka. Ever.

T-shirt från Zara, merinoullkavaj från Stenströms, klicka här//REKLAMLÄNK//, kjol från Ahlvar Gallery, klicka här. Sneakers, Adidas. Väska, Olympus. Solbrillor, Tom Ford.

Skulle jag vilja ha det annorlunda? Nej, inte i nuläget. Men att ha så pass många parallella projekt på gång + att vara en närvarande mamma/fru innebär att jag helt enkelt prioriterar bort mkt annat. Blir liksom inget binge-tittande av TV-serier, åka in till stan och fika med kompisar, fixa manikyr eller ta lunchmöten med samarbetspartners. Hinner inte! Hur ser din jobbsituation ut? Berätta!

 

6 kommentarer
  1. Jag jobbar heltid som anställd 8-16 ca, driver eget företag på kvällar, skriver bok utöver det och tränar. Jobbar aldrig lördag-söndag, ja, utom med boken då… den skriver jag på jämt. Ja, och kursverksamhet driver jag ett par helger om året. Drömmen är att kunna sluta vara anställd och leva på mitt skrivande/företagande (som inte har med skrivande att göra).

  2. Jag arbetstränar och jag har inte mycket att säga till om i mitt eget ”jobbliv”. Alltid alla andra som bestämmer åt mig och jag är så less. Vill bara bli frisk så jag kan jobba som vem som helst.

  3. Din kavaj var sjukt snygg, vilken storlek tog du?

    Jag jobbar som mellanchef inom offentlig förvaltning, chef för 13 pers. Jobbar vanliga kontorstider, kan sitta en del hemma men måste mestadels vara på plats för att stötta personalen vid beslut osv osv… hade mer än gärna jobbat mer hemifrån, är så himla skönt att inte behöva lämna hemmet haha. Har 2 små barn så absolut smidigast för familjen när man kan jobba hemifrån.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras

COPYRIGHT 2022 – NETSTYLE