Helt orimligt snygga (och hållbara!) naglar

Jag har haft en paus gällande nagelförstärkning/förlängning under sommaren och början av hösten. Men jag känner mig faktiskt inte lika ”klädd” då inte naglarna är on point och tycker det ser så himla prydligt och välvårdat ut med vacker manikyr. Så jag bestämde mig för att testa Depend Beauty Bar, som jag väntat i flera veckor (ja, som blev till månader) på tills de öppnade sin nya salong på Åhléns City i Stockholm!

Mina naglar såg ut så här när jag anlände, hehe… Inte i superrisigt skick, jag har medvetet valt att hålla dem korta och försökt måla och måla med nagellack kontinuerligt. Problemet med mina naturella naglar är att de är mjuka och mjuka naglar bryts lätt och då skavs nagellacket och slits samtidigt. Resultatet blir att de ser konstant sjaviga ut, om man inte målar om dem typ varannan dag (vilket jag inte pallar). Och visst är det inget fel med att omfamna sina egna naturligt svaga naglar. Men jag har genetiskt dålig kvalitet på mina naglar, det kvittar liksom hur mkt B-vitamin jag knaprar eller hur mkt olja jag smörjer in dem med. De är och förblir mjuka och klarar inte av att växa särskilt många mm av egen kraft innan de skivar sig/går av så jag behöver fila ner dem.

Efter en sittning hos skickliga Maja på Depend Beauty Bar så fick jag både förlängning med tippar och förstärkning ovanpå det. Herreguuuud så naturligt och snyggt resultat!

Jag valde att faktiskt strunta i nagellack denna gång eftersom jag tyckte att själva fyllningsmaterialets neutralt rosa färg var så fin. Så det är bara ett överlack på denna manikyr. En stor fördel med att göra så är att själva utväxten knappt syns.

Men nu till det stora hållbarhetstestet: att naglarna är snygga strax efter att man kliver ur salongen är liksom inget ögonbrynshöjande. Så är det ju alltid! Under förutsättning att utövaren på salongen vet vad den pysslar med. Det stora eldprovet följer ju veckorna efter. Hur pass väl HÅLLER naglarna (beroende på vad man utsätter dem för)?

Så här ser naglarna ut, 4 veckor senare!

Och här kommer domen: Dessa naglar har hållit som BERGET! Nu är jag inne på FJÄRDE VECKAN. Det är inte optimalt, det rekommenderas att man fyller på förstärkningen var 3:e vecka ungefär. Även om det funkar att gå 4 veckor (som i mitt fall). Jag som jobbar som journalist fullständigt hamrar sönder tangentbordet med mina naglar, eftersom jag skriver cirka 15.000 tecken om dagen (i perioder). Övriga saker jag har utsatt naglarna för under denna period (förlåt kära manikyrister…) är att rensa ogräs i rabatterna hemma, målat om i ett rum på våning 3 (utan handskar pga får inte samma feeling på detaljmåleriet på snickerierna då), fått skrubba bort den vattenlösliga färgen med borste och diskmedel från händerna, jag har rensat i min garderob och burit kassar och klädhästar och fixat och grejat inför min bloppis i helgen och jag har helt enkelt utsatt naglarna för alla möjliga påfrestningar.

De sitter fortfarande kvar, elegant och lojalt! Nu behöver jag dock fylla på utväxten och fila ner dem något innan jag riskerar att de börjar krackelera. Men jösses så fint hantverk. Rekommenderar verkligen Depends Beauty Bar om du har vägarna förbi Åhléns City! Finns även en Depend Beauty Bar i Femman, Göteborg samt i Hansa, Malmö. De har dropin-tider om du får spontan feeling. Just do it. Eller så bokar du här. ÄLSKAR att känna mig ”välklädd” om händerna igen.

 

2 kommentarer
    1. Hej Lea! Tack, är jättenöjd. Nej, det är inte akryl. Inte så många nagelsalonger som arbetar med det längre. Absolut ett jättestarkt material, men det har mkt nackdelar också; inte särskilt hälsosamt att arbeta med för utövaren plus att det är FÖR hårt och sitter som betong typ på naglarna vilket kan skada dem om man fastnar eller ramlar med naglarna/slår i dem. Jag minns faktiskt inte vad materialet heter, någon sorts gel tror jag. Kan kolla! Kram

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras

COPYRIGHT 2022 – NETSTYLE