Makeover av vårt gästrum

BETALT SAMARBETE MED NORDSJÖ

På våning tre i huset har vi inte riktigt orka renovera färdigt, sedan vi köpte huset för flera år sedan. Bor man i så stort hus som vi gör (500 kvm) behöver man prioritera vilka våningsplan och rum man tillbringar mest tid i. Men nu har vi betat av de övriga våningsplanen och söker oss uppåt för att förädla rummen som finns där!

FÖRE: fast efter ommålning av själva golvet

Det här lilla gästrummet är charmigt och ligger i vänstra delen av våning tre. Tapeten känns dock daterad och snickerierna var gräsligt slitna och i dåligt skick. Jag ville skapa en ombonad känsla med mörka färger, som påminner om ett boutiquehotell.

EFTER: Visst blev det snyggt? Gillar kontrasten mot det mörka med de vita snickerierna!

Golvet var i furu och lite slitet. Det målade vi om med grå golvfärg för massor av år sedan. Snickerierna var slitna så vi fick först slipa bort gammal färg från golvsocklar innan vi målade ett nytt, fräscht lager av Nordsjös vita snickerifärg.

Visst känns det mysigt att hänga här nu?

Vi ville ha TV i detta rum men utmaningen var att det inte finns något uttag på den sidan vi önskade placera TV:n. Men bakom denna vägg finns ett litet vindsförråd med eluttag, så vi borrade helt enkelt hål i väggen och drog sladden där igenom! Så slipper vi fula skarvsladdar och kablar i rummet som stör.

Gästrummet har en liten klädkammare, vilket är oerhört praktiskt! Vi målade om dörren i snickerifärgen ”Hop Grey” från Nordsjö. Denna färg finns på andra ställen i huset, bland annat i Elias rum. Detta göra att färgkänslan i hemmet känns mer sammanhållen. Så ett tips kan vara att plocka in samma färg i flera rum – även om det bara är på vissa enstaka detaljer i inredningen.

Så här såg den lilla sovalkoven och rummet ut då vi köpte huset.

Grå färg på golvet. Här kan man se hur slitna golvsocklarna är…

Vi började med att skydda golvet med hjälp av en helt OPTIMAL skyddsvariant, nämligen täckpapper som är självhäftande! Kanske den bästa uppfinningen någonsin. Om du ska måla om kan jag varmt rekommendera detta, hur smidigt som helst och lämnar inga spår när du enkelt drar bort skyddspappret efteråt. Sedan målade vi snickerierna vita två lager. Därefter började vi med väggfärgen.

Efter många om och men valde vi denna vackra brungrå färg från Nordsjö som heter ”Solid Places”. Den kontrasterar väldigt fint mot de vita detaljerna i rummet. Och en beige gammal Ikea-soffa poppade plötsligt fram väldigt snyggt med dessa mörka väggar i bakgrunden.

Nordsjös färger ”Solid Places” och ”Hop Grey” gifter sig bra med varandra och med dessa som bas kan du gärna plocka in färger som guld, syrénlila, smutsig rosa och grått i inredningen!

För att skapa den ombonade känslan plockade vi in en massa gosiga textilier; lurvig matta, en massa sammetskuddar, gardindraperier till sovalkoven mm. Den vänstra tavlan har jag själv gjort, den högra är ett arvegods som vi målat om själva ramen på, så att den skulle kontrastera bättre mot den mörkare bakgrunden på väggen. Tavlan till höger vann jag i ett konstlotteri.

En gammal bänk med förvaring som vi tänkt skänka bort, fick sig också en ny kostym genom att vi målade in den med samma färg som väggarna, fast i snickerifärg av nyansen ”Solid Places”. På så viss skapar man en mer integrerad känsla av inredningen – så jag kan verkligen tipsa om att köpa samma färg till vissa av möblerna också!

Jag är väldigt nöjd med denna makeover och det är resten av familjen också! Vi har med detta rum blivit inspirerade att ta tag i resten av rummen på detta våningsplan – stay tuned här i bloggen så får du snart se fler förändringar av inredningskaraktär! Tänk på att man inte alltid behöver kosta på dyr renovering, utan att man kommer väldigt långt genom att måla om och utföra det arbetet själv. Det är inte svårt men kräver tålamod och noggrannhet. Resultat är dock värt arbetet alla dagar i veckan.

 

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras

COPYRIGHT 2022 – NETSTYLE