Dags för semifinal i Sveriges Mästerkock!

Äntligen är vi framme vid slutspurten på ”Sveriges Mästerkock” 2018. I 14 veckor har vi följt amatörkockarna på diverse kulinariska bravader. Min första kaxiga krönika i detta ämne föll som ett korthus. ALLA mina favoriter åkte ut en efter en och jag fick skemmes rejält i bekantskapskretsen.

Alla mina favoriter åkte ut en efter en

Jag måste säga att årets säsong har varit en av det bästa. Nivån har varit skyhög bland deltagarna. Dessutom har all konstruerad drama från tidigare säsonger tack och lov uteblivit. Alla deltagarna har varit stöttande och supersnälla med varann. Det är uppfriskande att se. Jag är så trött på intriger och elakheter. Det kanske är åldern men det är nog av det i den verkliga världen så jag tar in glädje och kamratskap var jag än finner det.

Amatörkockarna har varit med om en massa äventyr med höjdpunkter såsom en kulinarisk resa till Belgien, där deltagarna fick skörda ostron. Men roligast var nog en master class med Mischa Billing. Avis på den!

På onsdag den 28 mars är det alltså dags för Emma, Erik och Adam. Deltagarna ska presentera en kokboksidé och en signaturrätt. Det gäller att vara noggrann då juryn ska provlaga rätten. Den som lyckas bäst går direkt till final. Sedan är det dags för elimineringstävling där en finalplats står på spel!

Sveriges Mästerkock semifinal i TV4, onsdag 28 mars kl. 20.00.

Av Carlos Norlén Foto TV4

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras