Därför ska du inreda med blått i sovrummet

Blå nyanser av olika slag i sovrummet är inte bara vackert, det får dig även att sova bättre. Vissa forskare hävdar att blått tenderar att få hjärtat att slå lite långsammare och få en lugnare rytm och att färgen även kan sänka blodtrycket. De människor som har blå väggar eller färger i sovrummet får den mest kvalitativa sömnen och bästa vilan – närmare åtta timmar per natt.

Som om inte detta vore tillräckliga skäl för att gå över till den blå sidan (om du inte redan har ett blått sovrum), så vaknar smurfanhängarna upp glada, lyckliga och positiva.

Enligt en studie som Travelodge har gjort så sover vi olika många timmar beroende på vilka färger vi har i sovrummet. Här kommer en lista på sovtimmar i snitt för den valda färgen:

Bra färgval för sovrummet

BLÅ – 7 timmar och 52 minuter
GUL – 7 timmar och 40 minuter
GRÖN – 7 timmar och 36 minuter
SILVER – 7 timmar och 33 minuter
ORANGE – 7 timmar och 28 minuter

Dåliga färgval för sovrummet

LILA – 5 timmar och 56 minuter
BRUN – 6 timmar och 5 minuter
GRÅ – 6 timmar och 12 minuter
GULD – 6 timmar och 43 minuter
RÖD – 6 timmar och 58 minuter

De med grått sovrum spenderar mer tid i sängen med onlineshopping

Studien visade även att par som har beige/nudefärgade toner i sovrummet har sex i genomsnitt tre gånger per vecka, medan de som har rött i sovrummet bara får till det en gång i veckan…

Och de som har grått i sovrummet tenderar att spendera mycket tid i sängen med onlineshopping (ehhh, skyldig till den!) medan de med silverinslag är mer benägna att utöva någon form av hemmaträning i sovrummet.

Källa: Daily MailAv
Charlotta Flinkenberg Foto Pinterest, Decorablog, Yandex.ru

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras