”De mest överskattade och underskattade TV-serierna just nu”

Netstyles nöjesredaktör Carlos Norlén kollar på serier 15-20 timmar i veckan. Vi lät honom orera fritt om vad man VERKLIGEN behöver ha koll på i streamingväg. Och vad man kan hoppa över, utan dåligt samvete.

Vilka är de tre mest underskattade serierna just nu?
1. ”Halt and catch fire” (HBO Nordic, C More). Den utspelar sig i den amerikanska databranschen. Seriens spann är ca 10 år från mitten av 80-talet, med utvecklingen av den första bärbara datorn, till mitten 90-talet och internets genombrott. Vi följer “visionären”, “Ingenjören” och “kodgeniet”. Bra skådespelare med trovärdiga karaktärer och en spännande storyline. Naturligtvis så är miljöerna och kläderna tidstypiska, men viktigast av allt, ett fantastiskt soundtrack där varje karaktär har “sin” musikstil. Allt från new wave-synth till punk via 80-tals-pop. Sa jag att de har även egna Spotify-listor? En guldgruva! Den har fått bra recensioner av kritikerna och har en stadig publik ”over there”. Tyvärr har den inte hittat sin publik här hemma. Jag pratar mig alltid varm om den till mina vänner. Fun fact, Johan ”Stakka Bo” Renck har regisserat ett par avsnitt. 2. ”Jessica Jones” (Netflix). Jepp, ännu en superhjälteserie i Netflix revamp av Marvelhjätarna. Det som stör mig mest är att ”Jessica Jones” är den mest underskattade serien av förståsigpåarna eftersom den naturligtvis inte har en muskelknutte med rättspatos som huvudkaraktär. I mitt tycke är Jessica Jones den bästa och mest ärliga i nya Marvelserien. Tonen är mörk och mystisk. Hon är mångfacetterad som en vanlig människa och hon kickar ass. På de olika feministforumen på nätet har den delat Södertörn-millennials i två läger. Det har inte hänt sedan Lisbet Salanders hämdturné för några år sen. 3. ”Veep” (HBO Nordic, C More). Varför hör jag så lite om ”Veep” här hemma? Den är rapp, rolig, genialisk och innehåller så mycket sarkasm att det svämmar över. Julia Louis-Dreyfus (Elaine i Seinfeld) är fantastisk som vice president Selina Meyer. I Amerikatt är den stor bland intellektuella kustbor. Borde det inte trigga igång kultureliten på Södermalm att skriva hyllningsartiklar?

”Alla karaktärer suger, det finns inga ljusglimtar, till och med vädret suger!”

…och vilka är de tre mest överskattade?
– 1Bloodline (Netflix) En sån pseudo-intellektuell soppa av ångest och själslig förnedring! Norén-ångest i Floridamiljö. Hyllades stort först, jag förstår inte varför. Alla karaktärer är idioter, det finns inga ljusglimtar, till och med vädret suger! Jag tackade för mig efter säsong 1. Kan inte för mitt liv förstå att Netflix lät den få 3 säsonger innan de till sist drog ut kontakten häromdagen (skaparna hade visst tänkt sig 5 säsonger). 2. ”Outlander” (Starz, Netflix). Jag vet att jag svär i kyrkan och kommer att bli antagoniserad av några av mina väninnor. ALLA kvinnor verkar hylla den, från den coolaste nosrings-millennial till den piffigaste hockeymorsan. “Bättre än böckerna”, “romantisk”, “spännande”… Men alltså, det går inte. Jag har försökt tre gånger. Jag kommer inte in i den! Jag fattar inte ens om den där bruden i Jane Austen-käder som reser mellan tidsportalerna ligger med samma snubbe i olika tidsepoker? Eller är det olika snubbar i varje epok? Nä, jag gjorde slut med de Skotska högländerna för länge sen. Efter ”Braveheart” och de där 20 st Highlanderfilmerna på 80-talet (med killen från ”Tarzan” i huvudrollen), kan inte ens Hamlet få mig att blicka norr om Yorkshire. 3. ”Luke Cage” (Netflix). Samma förståsigpåare som rackar ner på Jessica Jones hyllar Luke Cage. Stor stark manlig man skipar rättvisa medelst mossiga repliker. Pinsam och fylld med en massa saker som bara får igång pubertala Jolt-kola gamers. Jag säger gäsp.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras