Igår hade jag den stora äran att jobba på lanseringen av det sprillans nya platinumkortet i metall för Amex.

Här står jag på scenen med American Express VD Fredrik Sauter.

Nu kanske inte det var just vi två som fick hela Cirkus att pulsera, det kan ha med Ola Salo att göra men jag är säker på att stämningen inte hade varit en procent av vad det var om det inte vore för mig och Fredrik.

Sånt där kan man känna.

Cirkus är en sån otroligt mäktig lokal att vara i och på denna scenen delade jag ut en Kristall för snart ett år sen i en släpklänning där det fanns en överhängande risk att jag skulle snubbla på och slå ut alla mina tänder i direktsändning.

Mysigare igår när jag fick intervjua VD Fredrik Sauter om det nya metallkortet som alltså är Amex Platinum nya håll-käften-kort.

Ola Salo och jag uppe på VIP hyllan där Centurion gänget hängde.

Innan det drog igång minglade jag och Ola uppe på ”Gubbhyllan” där det var ett eget VIP rum för alla Amex Centurionkunder. Skumpan flödade och jag drack inte ens vatten för jag får tvångstankar att jag kanske kommer kissa på mig på scenen. Detsamma gäller TV inspelningar och långa bilfärder, jag vätskestrejkar för att jag får panik över att en olycka kan komma att ske.

Tena inkontinens? Samarbete?

10 minuter innan allt drog igång

Ääääääälskar min outfit som var så befriande att ha på sig denna kväll. Jag syndes väl på scenen med dom fina färgerna och jag slapp ha nåt tajt som kräver spanx som stryper blodtillförseln och gör så att man ser ut som en kassler när man väl tar av sig dom.

Den som vet vet.

Otfiten kommer från Day Night Casual .

 

Med mina snygga smycken från La Maison Bagatelle och Pantolin

Denna korniga bild tog jag inne i logen där jag befann mig tre timmar innan det var dags. Jag hade en inspelning på Hasselbacken och blev klar långt tidigare än beräknat så jag satt i logen och tog bilder på mina smycken som jag fått en massa frågor om.

Det är från en designer som heter Paula Pantolin och hon har designat smycken för bla Alicia Keys när hon skulle programleda Grammys galan i NY.

Med detta vill jag säga att det finns ett litet band mellan mig och Alicia som inte du som läser detta har.

Haters gonna hate.

Mina och ”Alcias” smycken hittar ni här och här.

 

 

Detta är Tomas Fogelholm som spelar pappa till en av huvudrollsinnehavarna på ”Mitt Liv”

….men det definierar inte vilka dom är.

Däremot att dom är sinnessjukt musikaliska (en hel drös har absolut gehör), fantastiska skådespelare, konstnärer är nåt som utmärker ensamblen på Arena Satelliten.

Jag satt i tårar redan 5 minuter in i musikalen ”Mitt Liv” igår.

Det är en föreställning som handlar om hur det är att vara annorlunda och hur vårt samhälles normfixering tvingar massor av människor till ett enormt utanförskap.

Skådisarna i just denna föreställning vet allt om det.

En hör röster varje dag, röster som säger att hen är värdelös och kanske inte ens borde stå på en scen utan det vore bättre om hen bara försvann.

En annan är bipolär och kämpar varje dag med att hålla huvudet ovanför vattenytan och nån/flera har autism och är genier på områden där dom flesta är medelmåttor men funkar sämre i sociala sammanhang.

Dom vet allt om föreställningen dom är med i, den handlar om dom.

Detta gör att allt blir så oerhört starkt och man får sig en emotionell käftsmäll.

Är jag en del av att skapa detta utanförskap för människor som inte är som jag.

Man kanske stirrar på en person som pratar högt för sig själv på bussen men tänk om den personer just då kämpar med att tysta en röst som för tusende gången den dagen säger att hen är värdelös?

Hjälper det verkligen då att jag ovanpå det stirrar?

Jag är så stolt att känna en hel del av skådespelarna och artisterna på Arena Satelliten och jag vet en hel del om deras kamp och för mig är dom hjältar.

Hjältar för att dom trots samhällets jobbiga hantering eller icke hantering av att dom anses vara avvikande, ändå fortsätter att vara dom dom är och ovanpå allt obeskrivligt proffsiga artister.

Jag vill uppmana alla att se denna föreställning, den kommer att förändra dig för evigt.

Boka dina biljetter här .

Fanny läser högt ur hennes bok ”Min historia på mitt sätt vill jag berätta”

En tjej i ensamblen ”Mitt Liv” heter Fanny Staflund och bilden ovan är från en författarkväll där jag hade den stora äran att intervjua henne om sin bok.

Jag kämpade även där för att inte börja storgråta. Hennes kamp är så tuff och har pågått för länge.

Jag fattar inte vart samhället är?

Varför får unga människor gå så länge i mörker utan få hjälp.?

Jag är så otroligt förvånad att Fanny är en sån stark, glad och kreativ tjej trots att hon har och haft en sån tung kamp i nästan hela sitt liv.

I den här boken får man inte bara ta del av hennes resa med hennes ord och på hennes sätt, man får även ta del av hennes konst och den berör nåt så oerhört mycket.

Beställ den här.

Fanny har som sagt också en roll i musikalen och boken säljs i pausen på föreställningen.

Hatten av alla ni som gör denna magiska föreställning och till alla er som jobbar med att skapa detta. Ni är alla helt otroliga!

Jag vill tillägga att Arena Satelliten är lite som en Fame skola för människor som behöver vara på en dagverksamhet. Här jobbar man med föreställningar av högsta nivå och massa annat kreativt.

Det är så sorgligt att detta koncept inte finns i alla kommuner utan detta är ganska unikt för Sollentuna.

En mamma med en son som hade någon form av funktionsvariation satt bakom mig på föreställningen igår och sa att i hennes kommun finns det bara verksamhet för hennes son en gång i veckan.

EN GÅNG I VECKAN?

Vilken människa som helst slocknar om man inte får ha ett syfte eller ett sammanhang.

Vad ska man med en gång i veckan till?

Skärpning till alla kommuner runt om i Sverige och kom till Arena Satelliten i Sollentuna och se och lär sen copy paste.

 

Ha en fin dag och låt oss jobba på vår inkludering

Kram, Doreen

 

 

 

 

Per Andersson, Lasse Kronér, Hans Rosenfeldt och jag från måndagens inspelning av 

Doobidoo är det roligaste programmet jag vet. Både att delta i och att titta på.

Jag älskar att tävla och är en sån som inte ens kan låta min snart 7 åring vinna i 4 i rad.

Det går inte, jag kan bara inte med att låta nån annan vinna bara för att vara en skön person. Jag är ingen dålig förlorare dock (förutom i På Spåret när jag och hans Rosling förlorade mot Alexandra charles och Ranelid, fortfarande irriterande) men jag köttar på allt vad jag orkar i alla tävlingar jag deltar i.

Min loge

Det börjar med att man kommer in till tv huset i Göteborg och får en loge. Efter det så sätter man sig med alla tävlanden och har en genomgång med Lasse.

I år var det ett nytt moment så det fick han gå igenom noga för att jag skulle fatta. Mycket klurigt moment men svinkul.

På med in ears så att man hör nåt alls

Sen får man repa sin låt med bandet. Motståndarlaget har ingen koll alls på vilken låt man har valt eftersom dom sen ska få frågor om artisten man valt låt av.

Jag kunde knappt texten så det kändes inte helt hoppfullt efter första repet med bandet.

Första repet med bandet

Sen ska man komma på någon form av koreografi och det är ju alltid lite ångets. Man känner sig som nån lådvinsdansande farbror men vad gör man väl inte för att det ska bli bra TV?

Inte en rad satt men det är lugnt

I år var min tävlingspartner Hans Rosenfeldt och vi tävlade även förra året som lag. Ett geni skulle man kunna säga.

Smink och hårfix av bästa Lotta Sundberg

Efter repet blir det lunch och sen är det dags för smink och hår. Här blir jag fixad av bästa Lotta Sundberg som är en mästare på att fixa en så att man ser ut som man borde men inte gör.

Sen Graafsisters pose med Emma Molin

Kick ass snygga coola Emma Molin tävlade för första gången. Livets snabbaste hjärna och på genrepet svarade hon på allt så snabbt att jag knappt hann höra färdigt frågan. Farlig men samtidigt en potentiell tävlingspartner inför kommande säsonger.

Nu bildrep färdigfixad

Sen är det ett sista rep med bandet när hår, make och klackar sitter på plats. Då är det ett så kallat bildrep.

Här står jag med en av Doobidoos viktigaste personer och det är the super star Annica Svensson. Tjejen kan sjunga som INGEN annan! Hon är inte klok och dessutom är hon underbart rolig och allmänt svinhärlig.

 

 

Här är det sändning och texten och lådvinsfarbrorkoreografin sitter. Varje gång jag ska dans/gå nerför trappen till takten av musiken (äcklig grej att göra, skäms av blotta tanken men nu är det gjort) så tänker jag alltid att jag kommer flyga av trappen pga vingliga klackar och glida fram på mage på det blanka och hala scengolvet.

Man sjunger mot varandra såhär. Allt annat är oartistigt.

Gissa vilken låt?

Här är självförtroendet relativt lågt med tanke på det värdelösa repet men kul ska det ju bli alldeles oavsett.

Här är vi i mål och sista minuten gjorde jag barfota (därav inga skor på mig). Man måste ha bra fotfäste om man ska vinna sekunder när man springer över golvet.

Hur det gick och vilka som vann får ni se när programmet sänds i höst men oavsett vad så hade vi svinkul och Lasse Kronér är Sveriges absolut mest skickliga och varma programledare.

Han är också en man vars arsle jag har stirrat rakt in i i 85 mil från Sorsele till Stockholm när vi cyklade tandem för Världens barn (en gala som sen höll nåt år senare tillsammans)

Sånt skapar band som aldrig kan gå av.

Ha en fin dag ya´ll , nu ska jag ut i trädgården och kratta ut en miljon säckar dressjord.

The glamours mammas mamma.

 

 

Liljor i blom

Vissa fredagar skurar jag köksgolvet.Vi har vita ”Timberex heavy duty” behandlade golv och dom blir tyvärr väldigt lätt smutsiga eller smutsen syns väldigt lätt i alla fall.

Slitage och sånt gör bara golven fina men smutsen från stora glada matlagningar, tomatsås och annat sjunker liksom in och färgar golven och det är mindre älskvärt.

Idag har jag i alla fall skurat golvet i köket och när man har den här behandlingen kan man inte köra kemikalier (det vill jag inte ens) så jag kör vitsåpa och det är vanlig såpa med krita i. Det doftar helt fantastiskt med nysåpade golv.

Efter varje storstädning (ja att såpa köksgolvet går under benämningen storstädning) så passar jag på att sätta nya liljor i vasen i hallen så att blandningen av såpa och lyxliljor sprider sig i hemmet.

Alla i familjen klagar på mina liljor och kommer med påhopp om att dom kräks,får spränghuvudvärk, känner att dom får cancer osv av doften men det har jag valt att inte ta in.

Dom behöver inte gå in genom hallen , dom kan repellera upp på fasaden utifrån och gå in via nåt sovrumsfönster om det ska vara så besvärande med lite blomdoft.

Ljusstakarna på hallmöbeln väcker även dom starka känslor. Henrik tycker att dom är det fulaste som någonsin gjorts och försöka deala bort dom genom att förhandla bort nån av alla hans fula konstgrejer som står framme.

Svaret är och förblir: Niklas Erik Jesus

Nu ska jag njuta av såpa/liljadoften och svara på 900 mail och sen ska jag planera min packning till min Göteborgresa.

Vad händer på din fredag?

Kramar, Doreen

Kitchen Aid fyller 100 år

Kitchen Aid fyller 100 år och detta startades med en pressfrukost på NK signerad Franzén.

Jag har själv en Kitchen Aid köksmaskin i pistage som jag använt flitigt i många år sen har jag även en matberedare från Kitchen Aid.

Båda maskiner går varma här hemma i Sollentuna. Vi lagar ju väldigt mycket mat här hemma och alla familjemedlemmar gillar att fixa middag så när folk blir irriterade på avancerade matbilder så håll i åtanke att vi är mååånga som delar på matlagningsansvaret och det blir ofta tjafs om vem som ska få laga.

Jag och min frukost date Gabriel Forss och Kitchen Aids Norden boss

Jag och Gabriel har en tradition och den är att varje månad ska vi äta en frukost ihop så denna pressfrukost bockades av som månadens morgon date.

Norden bossen från Kitchen Aid har en mamma som sjunger i Gabriels kör visade det sig.

Gabriel är allt, han har allt MEN han är inte en köksmästare.

På frukosten så viskade han till mig under välkomsttalet att han inte fattade riktigt vad Kitchen Aid var och att han hade trott att det kanske var nån organisation typ Water Aid fast mer fokuserat på kök.

LOVE U GABRIEL!!!!!!

(På nåt otrevligt sätt är jag glad över att han inte också är mästare i köket för Gud måste fördela liiite rättvist. En person ska inte ha exakt allt)

En underbar pressfrukost på NK

Jag känner att blomsterarrangemang som dessa är vad jag behöver(är värd) att ha på mitt frukostbord varje morgon annars känns det helt ovärt.

Måste man inte ha en sån här ställning?

och en sån här ställning! Ingen ska behöva ta pålägg ur en plastförpackning när man nu introducerats till att det finns sådana här ställningar att använda sig av.

Såhär ska jag börja lägga upp smör

Ska även börja rulla smör. Mormorsmors räfflade trägrej ligger ju i kökslådan, med den kan man få rullat men också RÄFFLAT smör. Sen ska jag strö havssalt på. Mitt liv kommer bli sååå mycket bättre sen, sånt känner man på sig.

The one and only Gabriel ”the Swedish hunk” Forss

Här är han min frukostklubbmedlem. Så himla härligt event som skapades av Bang for the Buck. Detta eventbolag bjuder alltid på det där lilla och stora extra, även så denna gång.

Tack för det och grattis till 100-åringen.

En kall regnig och dramatisk dag på Kolmården och vi har sällan haft så kul!

Vi hälsades välkomna av Viktoria kamelen

Morgonen började med att jag och Amina åkte till Kristineberg och hämtade min mellandotter Yasmines gudfar Jonas. Henrik var så ledsen över att inte kunna följa med till Kolmården men han är kvar i Budapest och filmar.

Sen åkte vi till Slagsta och plockade upp Aminas kompis Zoe.

Väl framme på Kolmården hälsades vi välkomna av  kamelen Viktoria. ’

Ta en liten sekund och kolla in hennes ögonfransar.

Gosig päls

Det Kolmården har som är en stor hit för både stora och små är Bamses Värld.

Bamses Värld

Här kliver man in i världen där alla miljöer man växt upp med att läsa om finns.

Så fint gjort och med massor av åk attraktioner.

Farmors hus på berget

Farmors hus på berget finns liksom på riktigt.

Kolmården premiär

Linbanan som åker över alla vilda djur är nog parkens stora höjdpunkt. Det var ett strömavbrott ett tag och då satte Jonas igång med att förklara i detalj hur allt som hände var exakt det som var inledningen i filmen Jurassic Park.

När sen parkchefen kom på sin segway och sa att dom hunnit säkra stället genom att ta in alla rovdjur (alltså alla stängsel är ju eldrivna, freakade jätte ur) så tittade Jonas på mig med ”vadvardetjagsadettaÄRjurassicparkinledningen”-blicken.

När elen drog igång igen så satte vi oss i en vagnaktig bur som man åker i över alla djuren så att man kan se dom på jättenära håll.

Lagom till att vi hamnade över lejonen så STANNADE hela banan och jag fick panik. Började lyssna på en Kirk Franklin låt (en speciell som jag lyssnar på när jag måste chilla ner lite) och tittade rakt ner i marken där det inte avslöjades vart jag befann mig och vilka som cirkulerade hungrigt precis under mig.

Jonas passade på att säga ”vad var det jag sa”.

Var supernära att slänga ut honom ur vagnen.

Flickorna däremot fick en skrattattack som inte slutade förrän långt efter att banan var igång igen.

Man kan säga att jag inte är den där stabila vuxna personen man kan hålla i handen när det verkligen blåser. Det hade jag annars trott om mig själv.

Tacksam för dom stabila småtjejerna i sällskapet i alla fall.

Har fått en rejäl släng av klaustro sen jag fastnade i en hiss i Dubai för ett år sen, ska skriva om det nån gång. Vet inte vad som var värst, tanken av att klättra ut med lejon under eller att vara fast i ett utrymme med storleken av ett större kylskåp i flera timmar.

Taking a ride

Sen gjorde vi bara helt ofarliga saker som inte kräver räddningsteam, helikoptrar, repellerande specialstyrkor och annat som jag hann måla upp där uppe i linbanan.

Fritt fall-ish

Det var kallt, det regnade, vi kunde ha blivit uppätna av en mindre lejonflock men det var ändå en helt underbar dag på Kolmården.

Ha en fantastisk dag !

Kram, Doreen

Lavendelkuddar från Himla

Dessa doftkuddar från Himla doftar lavendel och jag placerar dom i linneskåp bland sängkläder och handdukar.

Att bädda rent i sin säng är kanske min favoritkänsla i livet. Jag har liksom en liten ritual där jag tar med mig en kopp nybryggt kaffe och sätter på ett helt färskt avsnitt av nån radiodokumentär och sen öppnar jag balkongdörrarna i sovrummet och sätter igång.

Det som tidigare varit det jobbigaste jag vet är numer det härligaste jag vet. När sen ens sängkläder doftar lavendel vet ju lyckan inga gränser.

Det som kan förstöra glädjen något är på kvällen när vi ska lägga oss och det inte uppmärksammas att det doftas lavendel eller att det för den delen är nybäddat.

När jag sen nämner det så är det för sent att komma med positiva kommentarer, the moment has jätte-passed.

Vissa saker får vara roligt för en själv, som när man äter tårta det är bara roligt för den som äter.

Himla har också underbara dukar och servetter och som ni vet är jag besatt av dukning så jag håller på och fnular på vilken av alla vackra färger jag ska beställa.

Det finns ju massor av olika snygga färger men jag vill ju ha nåt som passar till alla olika sorters porslin som jag har.

Såhär ser mitt matbord ut och just detta porslin är ju vitt så det passar ju till allt men jag använder nästan mest ett blå/vitt porslin.

För just denna middag hade jag fått låna linneservetter från min vän Eva Personne som är landets främsta stylist och dom är nog från Himla.

Nu ska jag ägna denna söndagsmorgon till att kolla in hemsidan och se vilken färg jag ska beställa på duk och servetter.

Detta är inga val man ska ta lätt på.

Vad händer på din söndag?

Kram, Doreen

 

Alval inens fantastiska pressfrukost på Lydmar

I torsdags var jag på en pressfrukost på Lydmar som hölls av Pretto PR för ett företag som gör superfina, lyxiga sängkläder.

Sådana finns det ju redan massor av precis överallt men dessa är gjorda på Fairtrade bomull.

För många år sen gick jag en Fairtrade utbildning (där en av handledarna var Alce Bah Kuhnke) och jag måste säga att ser du nåt i tex matvaruaffär som bananer, socker, kakao, blommor mm och det finns som Fairtrade så köp det istället för andra alternativ.

Det är dyrare bara för att bönderna bakom produkten har fått betalt. Det vill säga att det andra billigare alternativet kostar så lite som det gör för att bönderna inte fått betalt utan istället sitter med en stor skuld med skyhöga räntor på dom lån som bönderna får ta för att sätta igång ett jordbruk och skörd.

Vill man släcka fattigdom så är ett bra sätt att köpa Fairtrade.

Dessa fantastiska sängkläder är alltså Fairtrade och ägarna ser till att allt sköts rätt i precis alla led och besöker alla led ofta och hjälper även till med att arbetarnas barn får skolgång osv.

Det går åt massor av bomull till sängkläder och en massa jobb från ax till limpa så därför kan det vara bra att veta att lakanen du ligger på är rättvisa . Det kanske kan bidra till en lite extra bra sömn.

Inte på en fattig bondes bekostnad utan tvärtom.

The boss lady Charlotta Flinkenberg

Coola Charlotta Flinkenberg som äger och driver bloggportalen du just nu är inne på var också där på Lydmar och var den som sneakade in mig.

Lydmar Hotel

Helt fantastiska sköna sängkläder och i sviten som pressfrukosten var i så hade dom bäddat upp en säng med Alva Linens sängkläder.

Nu ska jag  köpa mig ett set med rättvisa och supereleganta sängkläder men kan inte riktigt bestämma mig så låt mig veta vilka du tycker är finast.

Denna ljusgrå med orange kant….

Strimma Concrete Grey

Eller dessa gröna med blå kant?

Det finns såklart en massa andra fina sängkläder och är du nyfiken så besök denna hemsida Alva Linen

Washed Bottle Green

Nu ska jag ut i trädgården och rensa lite ogräs i gräsmattan så att den är redo för att dressas och stödsås.

Detta gör jag när Henrik är hemma från Budapest på onsdag för det är för jobbigt att göra själv.

Vad ska du göra idag?

Kramar, Doreen

Detta är vår super star kompis Sebbe Fritze som bor i LA och som alltid kommer och hälsar på när han är i Sverige.

Sebastian och min äldsta dotter Hayat är kompisar och dom hängde en hel del när hon bodde i Los Angeles och när vi (jag och Henrik och Amina) kom och hälsade på så umgicks vi med Sebbe i en hel månad. Han är en super surfare och bor också på Venice där vi brukar bo när vi är i LA.

Min mellandotter Yasmine och hennes ena gudfar Jonas kom också över för att hälsa på storasyster och då blev det att alla vi umgicks med Sebastian när vi alla var samlade i Vencice.

Några år senare flyttade jus mellandottern Yasmine och hennes pojkvän till Los Angeles för att studera och medan dom letade lägenhet i Marina Del Rey så bodde dom hemma hos Sebbe som under den tiden var på turné.

Han hjälpte dom med allt från skjuts (man måste åka bil i LA),roligt häng, utlåning av cyklar och surfingtips.

Sebbe är en av bandmedlemmarna i ett band som heter Grizfolk och dom har gästat program som Conan 0`Brian och David Letterman och dom är såååååååå grymma.

Min signaturmelodi för Los Angeles är och förblir deras första hit ”The Struggle” och nu har dom släppt ett nytt album med bla en låt som heter ”Spoonful” kan vara den bästa låt jag hört i livet.

Nu är jag så stört sugen på att åka till LA och inte lämna Venice på 10 dagar utan bara power walka och äta god mat. Vill dig sig väl så klämmer man in en Grizfolk konsert lagom till att deras turnéstart.

Här kommer en rad bilder på lammstek, potatisgratäng och annat gott vi åt i söndags när Sebbe var här.

Sous vide

Ingen ser mer LA ut än denna kille. Sebbe läser du detta så vet du att jag har rätt.

In och lyssna på Grizfolks alla låtar men framför allt deras senaste album. 2 die 4

Kram, Doreen