Här kommer lite middagsinspo för er som älskar asiatiskt

Jag är värdo på att laga koreanskt, kinesiskt och allt som kommer från det breda asiatiska köket.

Henrik däremot är en stjärna på vietnamesisk, koreansk, kinesisk (olika delar av Kina) och japansk mat.

Denna kväll blev det en blandning av lite olika länders kök.

Varje gång  det lagas sådan här mat så är jag helt utanför.

Amina och Nicholas hjälpte till som vanligt, dom är båda numer extremt duktiga på att vika dumplings.

Visst blev den fin?

Eftersom jag inte har lagat detta så vet jag inte riktigt hur man gör och när jag frågar för att kunna skriva ut det på bloggen så får jag ofullständiga svar vilket är mycket irriterande.

Jag upplever att Henrik ofta ger sken av att ha recepten i huvudet och jag vet att inte ens Rainman skulle kunna ha alla dessa moment i huvudet så det ska man inte gå runt och låtsas.

Först steks dom sen puttrar dom i lite vatten

Dumplings ska ätas färska och är pga degen inte supergoda dagen efter så det man kan tänka på är att laga ett lagom antal för annars får man slänga.

Är dock aldrig ett problem i vår familj.

Har kommit på varför jag är en sopa på just sådan här mat och det är för att den är lite besläktad med bakning som jag då inte bemästrar nåt vidare värst.

Det är för momentfyllt och ger en känsla av att det aldrig tar slut. Som att ha en fotboja (så dramatisk, wow).

Som tur är så har jag för länge sen bett Henrik skriva ner just detta recept på dumplings så att vi kunde ha med det i vår vår bok Doreens trädgård och kök 

Dessa ångade härligheter på bilden nedan har tyvärr inget recept på och att be Henrik berätta hur man gör dom är inte det enklaste.

Dessutom använder han sig av engelska recept som kräver måttkonvertering och det blir för mig att göra ett mattelästal och det är just dom jag skolkade ifrån på högstadiet.

Här kommer ett bra recept på hur du gör Bao buns från ICA

Ångade degklumpar Bao Sum

Till dumplings serverar vi Pak choi i vår egen ostronsås.

Även detta har jag recpt på från vår bok Doreens trädgård och kök.

En sådan här middag är perfekt om man vill engagera hela familjen för det är ju roligt att vika dumplings och ånga bullar.

Amina älskar när hon får vara med för dukningen är min enväldigt. Där finns ytterst små spår av demokrati.

Man kan liksom inte vara genomhärlig i allt tänker jag.

Som tacokväll fast ändå inte.

Picklade grönsaker ska det vara till och här kommer ett recept från My korean kitchen på hur man gör morötterna och från sidan The Spruce eats får du receptet på gurkan som också serveras till.

Korean sticky chicken som rökts i grillen

Rasa Malaysia har ett jättebra recept på denna urgoda Korean spicy sticky chicken här hittar du det.

Så gott en proppfull Bao Sum.

Jag är så ledsen att jag inte har alla recept på svenska men hoppas detta är ok för nu.

När jag lagar maten så lovar jag noggrant utskrivna svenska recept men ville ändå att du skulle få lite inspiration på vad du kan laga ikväll eller kanske tvinga resten av familjen att laga.

Har du frågor så skicka meddelande så ska jag tvinga Henrik att svara.

Nu ska jag ut och kratta löv och fixa i trädgården sen ska jag skriva färdigt två programföslag och kanske hinna gå till gymmet för första gången på 6 månader (sant faktiskt).

Eller så stannar jag inte i myskläder och äter godis till lunch, jag är ju vuxen och gör vad jag vill.

Vad ska du göra idag?

Kram, Doreen

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras