Min ex-producent och vän Johan Ripås har släppt ÄNNU en bok!!!!!

Nu är han aktuell med en ny bok IGEN!! jag är bitvis stolt över alla böcker som han spottar ur sig men också lite irriterad. Hur gör han det?  Under många år bodde han i olika länder i Afrika och reste kors och tvärs för att rapportera från hela kontinenten för SVT och hann ändå skriva 2 böcker.

Vi pratar ofta att flytta till Capetown samtidigt, han vet ju att jag också drömmer om att flytta tillbaka till Afrika. för två år sen var det nära men Johans yngsta son drabbades av cancer och vi drabbades av feghet. Så det blev inget.

Johan kom hem med sin familj från sitt liv i Johannesburg och idag är hans yngste son frisk, du kan läsa om hela den resan i boken ”När himlen faller ner”.

Nu är det dags igen, dom flyttar tillbaka och denna gång till staden vi länge pratat om att flytta till samtidigt. Vi har bollat skolor, områden som är bäst att bo i osv och nu åker dom och vi blir igen kvar här.

Johans senaste bok heter ”Sönderlandet” och Johan beskriver boken såhär:

Boken utspelar sig i den härliga Skärgården där folk semestrar nu i solen. Men i boken är det bara dimma, mord och äckliga män. man kan vilja åka hem från Skärgården för mindre.

Läs den inte på båten.

För att beställa boken så klicka här.

Inför detta inlägg så letade jag fram lite bilder på mig och Johan från back in the days. Här står vi på Doreen 21.30 redaktionen. Jag hade bett vår dåvarande Nöjeschef Peter Nyrén att tjata på Johans chef Ingmar Persson på Dokument inifrån att få Johan utlånad till Nöje för att vara min producent.

Johan var inte den Dokument inifrån ville låna ut i första taget men jag fortsatte att tjata på min chef och han fortsatte tjata på Johans chef och till slut fick vi loss karln.

Jag skulle kunna skriva en bok om det vi gjorde på Doreen 21.30 men det får bli en annan gång. Roligt hade vi i alla fall och vi satsade stenhårt på att lyfta nya perspektiv och personer. Det lyckades vi med, tillsammans med vår projektledare Per Rådelius.

SVT gänget på denna bild är alla mina förebilder, var och en av dom har lärt mig allt jag kan om TV. Jag har jobbat med samtliga en miljard gånger under mina 22 år på SVT och jag är så tacksam för kunskapen dom givit mig. Allt från ljussättare (elektriker), ljud, bildproduktion, studiokvinna, research, värdinna, scenograf och framförallt BILD (ni vet alla vilka ni är, tack).

Här är ännu en bild på oss i gamla SVT gänget och detta är på Johans bröllop med hans underbara och vackra fru Rebbie. I mitten står vår vän Malik, det gör ont att se den här bilden. Vi hade så roligt den här kvällen, allt var liksom problemfritt. Malik vann några år senare en Oscar för filmen ”Searching for Sugar man” och senare valde han tyvärr att ta sitt liv.

Jag går fortfarande ut ur butiker om jag hör att dom spelar Rodriguez låtar.

Har du inte sett filmen så gör det, den hittar du här .

När Malik under en lunch i SVTs matsal sa att han ska sluta på Kobra för att åka runt och leta efter en musiker som försvunnit så minns jag att jag uttryckte att han hade tappat det. Som sagt fick filmen en Oscar och med det så kan man ha i bakhuvudet att inte ta råd från mig.

Här nedan är ännu en bild från Johan och Rebbies bröllop. Till vänster är min fina Maria som jag har haft som bildproducent i massor av sändningar och som jag tog med mig till 21.30 (så glad att hon ville haka) bredvid Johan står vår legendariske projektledare Per Rådelius och bredvid honom står Anders som är en nyhetslegendar.

Nedan är en bild på mig och min BFF Tarik Saleh (min dotter Yasmines gudfar) och Johan på Karin Af Klintbergs bröllop. Jag försökte hitta bild på henne men hittade inte. Hon var hur som helst sjukt vacker så att alla höll på att smälla av.

Avslutar detta inlägg med en bild på ett tidningsklipp från den här tiden.

Ha en fin dag och kolla gärna in Johans nya bok Sönderlandet.

Kramar, Doreen

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras