Bokmässan 2021 dag 2.

Jag är överlycklig att jag fick möjlighet att programleda fler författarseminarium när jag var på Bokmässan denna gång. Det är en bit att åka till Göteborg och är jag väl på plats så jobbar jag gärna, främst för att det är så roligt att få dyka ner i olika böcker och framförallt människorna bakom dom. Dag två höll jag i ett seminarium som hette ”Hög tid för högtid i feelgood”  och fick den stora äran att träffa två superhärliga författar-queens , Maria Ernestam och Camilla Davidsson. Maria är aktuell med boken ”Knäckta ägg och krossade hjärtan” och Camilla Davidsson med sin bok ” En storm i juletid”. 

Det var ett väldigt roligt samtal om hur allt blir så extra stelt och konfliktigt så fort det är en högtid. Förväntningar i kombination med ett firande som ska ske med familjemedlemmar som kanske inte alltid umgås blir ju nästan alltid ansträngt. Sen är det ju den där biten med att bli dumpad inför eller under en högtid, noll kul.

Dessa två författare var så spännande att prata med och Maria Ernestam läser dessutom in sin egen ljudbok och jag har skrattat ihjäl mig när jag har lyssnat på henne. Camilla har en jätteinspirerande livsresa som var väldigt intressant att få veta mer om. En drivkraft utöver det vanliga.

Det är nåt med kreatörer i alla former, när man vet mer om dom som personer så blir deras verk så mycket mer.

Så härliga kvinnor som skriver fantastiska böcker som jag verkligen kan rekommendera.

Seminarium nummer 2 denna dag var med en debutant som heter Eleonore Holmgren och hon har skrivit en bok som heter ”Sista sommaren”.

Den här boken har sålt som smör och är så himla fin. Det handlar om ett möte som är helt unikt och väldigt starkt. Jag blev påmind om hur vi i Sverige kan leva sida vid sida med en massa olika människor i olika åldrar, etniciteter mm utan att någonsin behöva korsa vägar.

Eleonore kommer vi få se mycket av i framtiden det är en sak som är helt säker. A star i born!

Mina homiesar Daniel Boyacioglu och Behrang Behdjou var på mässan så vi hängde så mycket som möjligt. Så grymma killar och jag och Daniel go way way back.

Amina följde snällt med mig på alla mina seminarier för att pappa Henrik satt i möten med en produktion i Los Angeles som skulle filmas någon dag efter att vi kommit hem från Göteborg. Jag lovade att vi skulle gå på Liseberg så off we went.

Både jag och Amina är lite våghalsiga och vill alltid åka allt. Tyvärr hinner det gå ett år mellan varje gång så man glömmer vilka åk man borde ha skippat. I år var dessutom Amina i rätt längd för alla attraktioner vilket innebar att vi tyckte att Loke var en bra idé.

KATASTROF!!!!

Pendeln svängde så högt att vi till slut hängde helt upp och ner. Not so bueno! Dessutom så snurrade hjulet samtidigt så jag blev helt sinnessjukt åksjuk.

Vi dog men beslöt oss för att inte göra en grej av det för att Henrik inte skulle få rätt. Han avrådde nämligen bestämt att vi skulle åka.

Det började regna efter ett tag vilket det alltid gör i Göteborg, det är sen gammalt. Vi köpte regnponchos och passade på att åka alla vattenattraktioner eftersom vi redan var blöta och bodde 10 meter över gatan från Liseberg.

En magisk dag från början till slut!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras