Fashionistaknepen för att hålla stilen i kylan

Svårt att plocka pluspoäng stilmässigt då det är minusgrader ute? Nejdå! Visst går det att klä sig chict utan att behöva frysa på kuppen. Det handlar om lite sofistikerade stylingknep att ta till. Lär av dessa damer och stjäl inspiration av dem!

Modedrakarna Giovanna Battaglia och Emmanuelle Alt drar åt svångremmen.

Så håller modemaffian stilen på vintern

• De bär täckjacka men adderar ett avvikande skärp utanpå för att markera midjan.

• De väljer ett ytterplagg i en avvikande färg som gult, rosa eller rött.

• De bär statementsmycken som får ge lite bling trots pansarlager av plagg (exempelvis örhängen).

• De bär någon form av huvudbonad och solglasögon. Jo, det är sant. Solglasögonen skyddar ögonsminket från att rinna när det kommer vindar med snöblandat regn från sidan. Solglasögon gör dessutom att ALLA ser fashion ut, oavsett. Funkar dock bara mitt på dagen här i Sverige, annars finns det risk för att någon arresterar dig och tror att du är galen (eftersom det blir mörkt kl 15).

• De kombinerar stickat + sneakers + fin väska. Stickade plagg, stickade halsdukar och mössor och bekväma sneakers till detta. Sneakers håller värmen bättre än man tror eftersom sulan är så pass tjock. Oavsett tidpunkt på dygnet bär de sina finaste väskor. Gärna clutches eller mönstrade crossbody-väskor.

• De trotsar snön och kylan, preppar sina sammetsboots och spetsiga skinnstövletter med impregneringsspray och ger sig ut i snömodden på vingliga ben. Är det fashion så är det inte alltid function!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras