Fuchsia-läppfärgen ovanligt många passar i

Har du tröttnat på röda läppar så här strax efter jul och allt? Men känner dig ändå för blek för att köra nude i januari? Testa fuchsia-rosa! Det är en kall rosa nyans, mellan rosa och lila, som lite otippat är klädsamt på de flesta personer, oavsett vilken hudton eller ögonfärg du har. På H&M:s höst och vintervisning bar alla modellerna denna läppfärg och för att få till den ”sportiga fuchsian” (som de döpte nyansen till), så blandande makeupartisten Mark Carrasquillo färgerna ’Manic’ och ’Love Triangle’ från sminkmärket L.A Girls Lipsticks, tills han åstadkom denna poppiga kulör.

Tips!

• Basen måste vara flawless och jämn, utan torra fnasor. Pigmenterade läppstift drar annars blickarna åt just ojämnheter. Peela läpparna försiktigt med en handduk som du doppat i ljummet vatten och lite babyolja. Du kan även göra en egen läppskrubb av honung och strösocker (lätt att hälften slinker in invärtes då, dock, hehe…). Återfukta läpparna med ett lipbalm innan du börjar applicera färg.

• Tricket är att matta till läpparna något så att de inte blir för glansiga. Glansiga och lilarosa läppar kan kännas too much i januari (eller vilken månad som helst för den delen). Du kan borsta lite rouge med en mjuk borste över läpparna då du är klar, om du inte redan har ett läppstift med matt textur.

• Hittar du inte den nyansen du eftersöker? Gör som makeupartist Mark här ovan och blanda till en egen nyans av ett rosa och ett lila läppstift! Använd en pensel för detta experimenterande.

• Med så här poppig färg på läpparna behöver du inte så mycket övrig makeup. Våga köra ett hyfsat bart ansikte med enbart lite mascara.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras