Glittrande ögonmakeup på kreativt vis

Inför festliga tillfällen är det kul att dra på lite extra med glitter runt ögonen! Många tror att det är svårt att få till en skimrande ögonmakeup medan andra har fördomar om att det är förbehållet enbart unga tjejer att addera lite blingbling runt ögonen. Det kan stämma att äldre, trötta ögonlock kan se mer hängiga ut med vissa skimmerskuggor, men det finns massor av andra, mer moderna tekniker att ta till för att få en trendig look. Här kommer all inspiration du behöver!

Paljettinramning

Fäst små minipaljetter med ögonfranslim, använd pincett för extra bra precision!

Silverskimmer i ögonvrån

En fin detalj är att applicera silverskugga enbart i ögonvrån och på undre delen av ögat. Låt övre delen markeras av svart eyeliner. Blir en sublim och elegant effekt!

Maximalistan

Du som känner att du inte kan välja mellan sotad dramatik, mörka färger, lösögonfransar, färgad glitterskugga, guld och glitter – behöver inte välja utan kan bära allt samtidigt! Less is bore. Avsätt tid dock för en makeup av denna kaliber, räkna med minst 45 minuter.

Vingar med strass

Först gör du en edgy vinge av en stark färg, antingen lila eller blått. Därefter applicerar du strasstenar med hjälp av ögonfranslim.

Stjärnhimmel

Glitter blir ofta finast när det får rama in ett relativt omejkat öga och inte behöver vara så täckande.

Fuchsiametallic

Fuchsiakimrande skugga i kombo med silver blir en riktig panglook!

Kopparblick

Det finns fler metaller än guld och silver. En mörkare nyans som går åt brons gifter sig fint med din vanliga bruna, sotade ögonskuggslook.

Silvereyeliner

En omejkad look i kombo med grafiska svep av silvereyeliner blir riktigt häftigt! Använd en pensel som du fuktar lite i silverskuggan med vatten om du inte har en färdig eyeliner, så får du effekten av penseldrag.

En hint av guld

Guld blir också snyggt om det inte konkurreras ut av andra färger utan får vara det enda som lyser runt ögonpartiet. Glöm inte ögonvrån där guldskimret ger extra fin effekt!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion, iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras