Gott nytt hår! Experten siar om frisyrtrender 2018

Kortkort som Loreen eller långlångt med extensions? Naturliga färger eller pastellnyanser? Utsläppt eller uppsatt? Netstyle tog frisör Sofia Ljusberg, ägare av salong Ljusberg, på pulsen gällande det nya årets hårtrender!


SNAGGAT
Loreen chockade många genom att raka av håret nästan helt förra året. Hon har en huvudform som passar väldigt bra för den typen av frisyr. Kate Hudson är en annan kändis som har snaggat sig (på grund av en filmroll), liksom Zoe Kravitz, Cara Delevingne och Kristen Stewart. Snaggade frisyrer blir ofta populära snackisar, men slår sällan kommersiellt. Jag klipper många kunder varje år och få kvinnor törs klippa håret så här kort. De som gör det är ofta sådana som har haft så här kortklippt tidigare någon gång i livet och vet att de passar i det.”

MJUKA LUGGAR
”Inte den rakt avklippta varianten alltså, utan den mjukare, mer urklippta luggen som Jane Birkin ikoniserade redan på 70-talet. Selena Gomez har inspirerats av Birkins frisyr och klippte denna mjuka lugg förra året. Eftersom Selena är en av de kändisar med flest följare på instagram gissar jag att många kvinnor kommer att låta frisören sätta saxen i håret framtill i år. January Jones har också klippt denna typ av lugg”

FLIKIG PAGE
”Supersnygg mellanlång frisyr som passar de flesta. Inte den traditionella boben som är kortare i nacken, utan en mer mjuk och flikig klippning. Blir mest levande om du stylar den med lite ostyriga, vågiga lockar. Sarah Jessica Parker, Olivia Culpo och Nina Dobrev är några stjärnor som fallit för denna frisyr.”

ROSA HÅR
”Trenden med pastellfärger i håret avstannar inte utan blir allt större och det är inte bara småtjejer som är nyfikna utan rosa hår lockar även vuxna kvinnor som Salma Hayek och modellen Joan Smalls. Att få bubbelgumsfärgat hår kräver många besök hos frisören samt underhåll mellan besöken med särskilda färgprodukter. Du kan även göra enstaka slingor i rosa om du hellre vill det.”

EXTENSIONS 2.0
”Trenden med hårförlängning fortsätter starkt. Men nu handlar det inte om att få så långt hår som möjligt, vilket lätt kan se daterat ut, utan många vill öka volymen och göra håret fylligare. Kändisar som Jennifer Aniston, Gabrielle Union och Gwen Stefani använder extensions av den mer diskreta karaktären som ger frisyren ett fantastiskt lyft.”

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock, privat/instagram

 

4 kommentarer
  1. Jag har haft både långt och kort, klippte mig för 2 dagar sedan axelkort, gillar många frisyrer, men för mig är det ”hur” jag mår för tillfället ❤️

    1. Ja, det stämmer verkligen att humöret påverkar frisyren i allra högsta grad! /Charlotta Flinkenberg, Netstyle

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras