Grundkurs i spetskompetens

Skir romantik och transparent trendkänsla! Eller? Känner dig mest som en brud på rymmen eller en sörjande änka – iklädd en gammal avlagd sommargardin? Lugn, det finns några enkla knep för att integrera spets i din vardagsklädsel. Här får du en grundkurs i hur du bär spets på ett moget sätt!

Spetsklänningen

Vi börjar med den största utmaningen. Vit utstrålar den bröllop, svart begravning och alla andra färger kan hamna i nattlinnesfacket. Hemligheten är att matcha med något som bryter av: Sneakers, en sportig väska, platta promenadskor eller boots. Eller helt enkelt välja en modell som gör jobbet åt dig – med detaljer i något helt annat, ”ofint” material.

Halvlånga kjolen

Trendigaste kjollängden passar utmärkt i spets och det här plagget är enkelt att vardagsmatcha! Här gäller det att inte välja ett enda plagg till som kvalar in under någon festlig dresscode. Tänk denim, collegetröja eller t-shirt. Och om du känner dig sugen på en blus, skippa urringning och bara ärmar.

Blusen

Här jobbar vi mot de självklara ”Lilla huset på prärien”-vibbarna och för att styra bort från dem är ett par jeans det absolut säkraste matchningsvalet. Men allt o-präktigt funkar: korta shorts, moderna accessoarer och stora smycken.

Andra smarta tips!
  • Hitta plagg med detaljer som inte känns varken bröllop eller underkläder: metallknappar, synliga fickor och skärp.
  • Bär en avvikande färg under ditt spetsplagg.
  • Spets funkar utmärkt att bära i flera lager ovanpå varandra.
  • Vill du bära klänningen, fast den skulle kunna gå nedför altargången vilken dag som helst? Gör det! Det kan räcka med en helt vardaglig frisyr eller Birkenstocks för att göra värsta blåsan till streetstyle.

Vår all time favoritstilikon Sarah Jessica Parker, 53 år, är otroligt förtjust i spets. Hon bär det med jämna mellanrum i olika sammanhang. Se och inspireras av hennes eleganta sätt att tolka det skira materialet!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras