Guccis halsbrytande visning välter internet

Modeller som bär sina egna huvuden under armen, eller en liten drakbebis i famnen, märkliga naturfolkliknande masker som verkar ha mixats med S/M-inslag och manliga modeller i sjalett. Ja, det är några av de provocerande ingredienserna i Guccis höst/vintervisning för 2018/2019.

Givetvis har reaktionerna inte låtit vänta på sig och bilden med modellen Ashley som bär en replika av sitt eget huvud på catwalken håller på att välta internet. Smaklöst effektsökeri eller nytänkande kreativitet? Åsikterna går kraftigt isär. Moderedaktörer världen över verkar osäkra på om de törs hylla creative director Alessandro Michele för detta djärva grepp, eller insinuera att han måste ha rökt på medan han bingekollat på ”Game of Thrones” då han fick inspirationen. Själv säger Alessandro att han blivit inspirerad av fantasy med bibliska referenser (no shit) och Donna Haraways essä från 1984 kallat ”En cyborgs manifest”.

WWD:s Bridget Foley kallar kollektionen för ”a little creepy and filled with fabulous clothes”.

Det är dock svårt att se kläderna för all makaber rekvisita och skruvade styling. Men låt oss gissa att just den här kollektionen kanske inte blir en kommersiell hit för det italienska, anrika modehuset?

Vad tycker ni – hiss eller miss? 

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras