Höstens riktigt stora jeansguide – alla modeller

Äntligen säsong för jeans igen! Som vi har längtat. Detta ultimata plagg som kombinerar fashion och function som få andra kläder gör. Vi har letat fram de 11 absolut hetaste modellerna för hösten – och hur du kan styla dem. Tro oss – det här är den enda jeansguide du behöver!

1. Kick flares

Kallas även för cropped flares. En jeansmodell som är lätt utställd och slutar på mitten av vaden. Mycket mer lättburen än många tror! Bär den med ankelhöga boots eller högklackat, men även snygg till platta skor.

2. Fransdetaljer

För dig som vill ha lite edge på jeansen!

3. Jeans med stora hål i

För dig med lite mer modemod! Finns i en uppsjö varianter. Vill du höja trendgraden ytterligare kan du med fördel bära nätstrumpbyxor under (mörka strumpbyxor funkar också, för den som inte vill blotta så mycket hud).

4. Asymmetrisk kant

Ett benslut som är längre bak än fram eller snedskuret eller på andra sätt trotsar den konventionella jeanskanten är high fashion just nu! Den händige fixar detta enkelt på ett par jeans som redan finns i garderoben.

5. 70-tals flares

De vida jeansen är riktigt coola och kommer i lite olika utföranden: välj tighta som blir vida från knäna och nedåt, eller vidare, lite kortare modeller eller jeans med generös tilltagen vidd runt om. Kräver ofta klackar dock, om du inte vill smutsa ner dem nedtill.

6. Blomdekorationer

Trevlig detalj på jeansen i form av broderade blommor eller kurbitsmotiv.

7. Ankelkorta, avklippta modellen

Överlägset största jeanstrenden just nu! Jeansen ska inte vara supertajta utan helst av rakare modell. De ska inte fållas upp utan fransigheten får synas.

8. Raka jeansen med hög midja

En skön 80/90-talsmodell som gör comeback stort. Inte helt lättburen utan kräver sin figur eftersom dessa jeans ofta är utan så mycket stretch i tyget. Extra cool om du stylar den med tuffa boots och skinnjacka.

9. Jeans med volangdetaljer

Vanligast är en söt volangdetalj vid benslutet, men det finns även modeller med små volanger vid fickorna eller baktill.

10. Classy skinny

Skinnymodellen är numera en modern klassiker. Den eleganta varianten av dessa smala jeans har ordentliga sömmar nedtill, inga håligheter, fransar eller andra konstigheter utan fungerar helt enkelt som en snygg bas till din övriga outfit. Ett plus att du kan ha dem till stövlar!

11. Breda uppviket

Att vixa upp byxbenen överdrivet mycket ger en kul effekt i och med den kontrasterande färgen på uppviket. Idag finns det färdiga såna här modeller, men du kan även göra det själv genom att köpa betydligt längre tumstorlek än du bär (måttet som heter ”L” och inte ”W”).

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras