Idétorka? Här är förslag på smaskiga förrätter

Bjudning närsomhelst och du kanske vet vad det ska bli till varmrätt, men VAD ska gästerna få innan maten? Som snacks och aptitretare till fördrinken eller första glaset bubbel? Vi vet! Här kommer massor av kreativa och goda förslag som dessutom är trevliga att se på:

Stjärnsmörgåsar

Rosta bröd och stansa sedan ut stjärnor med hjälp av pepparkaksformar. Sedan fyller du dessa smörgåsar med det pålägg du gillar mest: goda ostar, lufttorkad skinka, lax, fikon – du bestämmer!

Fyllda ägghalvor med räkor

Denna klassiker från julbordet kan du recycla till tillställningar resten av året också! Lägg extra krut på en god röra och toppa sedan med handskalade räkor. Det som gör hela effekten är att servera äggen på bladspenat eller annan grönsallad.

Gransnittar

”Star shaped toasts with smoked salmon,procsiutto and cheese. Shallow dof.”

Ytterligare variant där du får användning av pepparkaksformarna! Busenkla att göra, ta mörkt eller vitt bröd och stansa ut små granformar av dem. Bred på med önskad topping, förslagsvis cream cheese, lax och hackad lök. OBS! Har du lax som pålägg så lägger du på denna på smörgåsen INNAN du stansar ut den.

Minipizzor

Gillas av både stora och små! Köp färdig pizzadeg i din livsmedelsbutik (eller be snällt att få köpa deg hos din lokala pizzanasare, säg att du vill baka pizzabröd, så blir de inte lika sårade över att du ska ”svika” dem och göra egen pizza…). Sedan kavlar du ut degen och stansar ut små ringar med hjälp av glas eller pepparkaksformar. Därefter fyller du pizzorna med den fyllning du önskar och gräddar. Glöm inte att toppa med ruccola!

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras