Januaribarn? Detta är typiskt för oss…

Är du född i början av året? Då har du extra god fallenhet för att bli doktor! Här kommer fler fascinerande fakta om oss januaribarn (jag fyller den 17 januari).

Fascinerande fakta om januaribarn

• Är du född före den 20 januari är du stenbock, medan de födda efter den 20:e är vattumän. Stenbockar sägs vara kända för sin självständighet, disciplin, envishet, organisationsförmåga och blir ofta starka ledare. Vattumän är typiska känslomänniskor som gärna jobbar med konstnärliga yrken och är skickliga människokännare.

• Våra födelseblommor är nejlika och snödroppe. Vädret i januari är ofta mörkt och trist, men dessa blommor lyfter humöret. Snödroppen förknippas med hopp och skönhet.

• Januaribarn (och även ni som är födda i februari) tenderar att vara riktigt grymma problemlösare, enligt Time magazine. Vi visar en högre kreativitetsnivå än andra (oh, yes!) och vår rika fantasi gör det enklare för oss att lösa problem.

• Vår födelsesten är granat, som ofta är röd, eller vinröd i färgen. Granaten symboliserar fred, framgång, lycka och god hälsa. Om du verkligen är skrockfull ska du bära en granatsten runt halsen eftersom det sägs bringa ’evig lycka och hälsa’ enligt vissa legender. Well… Jag tror mer på att inte röka och gå 15.000 steg om dagen. Men det är kanske bara jag.

• Vi är i gott sällskap! Här kommer ett gäng duktigt kända och framgångsrika januaribarn: Martin Luther King Jr, Franklin D Roosevelt, Kate Middleton, Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Justin Timberlake, Elvis Presley.

• Vanliga yrkesval för oss som är födda i januari är läkare och revisorer (eeehhh…? What?). Däremot är det väldigt sällsynt med fastighetsmäklare bland januarifödda. Vi är extremt bossiga och gillar att bestämma.

• Vi kan löpa högre risk att drabbas av typ 2 diabetes. Enligt en studie gjord av Colombia University, så finns det ett samband mellan den låga nivån av solljus i januari under den senare perioden av kvinnans graviditet och en ökad risk för diabetes typ 2. Övriga sjukdomar som är överrepresenterade bland januaribarn är epilepsi, schizofreni, Alzheimer’s och Crohn’s sjukdom.

• Våra lyckonummer är 4 och 22.

• Barn födda i januari tenderar att bli några av de mest framträdande och mogna atleterna och idrottsmännen/kvinnorna i sin klass. Eftersom vi växer upp snabbare än de andra och ständigt är lite äldre än våra klasskamrater, får vi också ett fysiologiskt försprång. Detta visar sig genom att vi ofta får lite bättre resultat på prov och springer snabbare än de andra/presterar bättre inom idrott.

• Tonårsmammor är av någon anledning mest förekommande i januari.

• Vi som är födda i januari är inga romantiker direkt. Vi håller våra känslor för oss själva utan drama, men är lojala mot dem vi älskar. Det tar många år för oss bara att förstå oss på hur det här med relationer funkar, men när vi väl klurat ut det är vi trogna men gillar att ta täten och vara lite dominanta.

• Januaribarn är humoristiska, får sin omgivning att skratta, är påhittiga och har ofta rätt skruvade idéer. Vi är dock även cyniska, sarkastiska och kan få folk illa till mods eftersom vi inte tar någon skit, från någon.

• Vi tror inte på spöken, horoskop (eller såna här listor), utan är väldigt realistiska, rationella och har en pragmatisk syn på livet.

Källa: Good Housekeeping, Zodiacthing

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras