Jeans + kavaj: uppdaterade sätt att bära älsklingskombon!

Det är favoriten bland favoriter: jeans + kavaj! Går att bära både till vardags men faktiskt även till fest med rätt accessoarer. Om du känner att du behöver fler idéer till själva baskombon så kommer här massor av trendiga varianter på denna ljuvliga outfit-klassiker:

Svarta kavajen 2.0

Det kan låta som den mest konventionella kombon i modern tid: jeans och svart kavaj. Men du kan uppdatera looken på följande vis:
• Välj en spännande silhuett på kavajen, en skräddad detalj eller asymmetri.
• Låt kavajen hänga som en mantel på axlarna.
• Kavla upp ärmarna enligt dragspelsmetoden.
• Sätt ett brett bälte ovanpå kavajen. Vik gärna kragsnibbarna ”uppåt”.
• Bär något höghalshat under kavajen, gärna en vit polo eller en skjorta utan krage som du knäpper hela vägen upp. Ser lite trendigt amish ut!

Välj en modell större

Kavajen får gärna vara oversized med lite pösig silhuett. Som om du skulle lånat din pappas kavaj när du var liten. Du kan faktiskt leta på herravdelningen på second hand om du vill få den äkta känslan!

 

Boucléliknande dräktjacka till kavaj

Damigt möter urbant med jeansen i ett intressant möte! Detta är ett charmigt sätt att få jeansen att se mer preppy och feminina ut.

Plocka in neon undertill

En neonfärgad tröja under din kavaj gör att den ser spännande och iögonfallande ut. Förstärk trendkänslan genom att bära ett bälte till, vars ände du knyter nonchalant.

Den vita kavajen

Fortfarande en klassiker i jeans/kavaj-kombo! Gör den lite mer uppdaterad genom att bära en nudefärgad nyans ihop med vit topp under. Att blanda olika vita nyanser är väldigt rätt nu. Eller låt en längre skjorta titta fram vid ärmarna och vik upp snibbarna. Svarta skinny jeans är väldigt effektfullt ihop med en vit kavaj!

Satsa på lite knäppa jeans

Jeans som inte är särskilt konventionella blir en kul mix när överdelen är business och relativt strikt. Leta efter jeans med blommotiv, fransar, stora slitningar/hål – eller allt detta sammantaget som på bilden ovan.

Den rutiga herrblazern

Här ovanför ser du flera coola sätt att ge den klassiska herrblazern i dämpade toner ett lyft. Vita boots, leopardskor, höghalsade toppar under och roliga väskor/accessoarer är några av sakerna du kan kombinera till.

Den mönstrade kavajen

Mönstrad kavaj i sig är inget nytt, men att bära tillsammans med ett annat mönster undertill känns lite roligt! Ju mer oväntad stilkrock, desto bättre.

Färgglada kavajen

Juvelfärgade eller pastellfärgade kavajer är härliga färgklickar i höstmörkret! En kavaj behöver inte vara svart, vit, grå eller brunrutig. Jeansen nedtill fungerar som en bra neutral bas.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras