Joel Kinnamans superkropp i nya Netflixserien

Serievåren har startat med dunder och brak. Över 50 serier har premiär 2018, för att inte tala om de nya säsongerna av alla pågående långkörare. Det finns inte en chans att hinna med allt. Det är lika bra att dela upp härligheterna månad för månad.

Vad har vi då att se fram emot i februari? Jag har valt ut fyra stycken guldkorn som jag tror kan tilltala de flesta smakerna. Ett cyberpunk-epos, två svenska ”deckare” och ett stort samhälls/familjedrama bland progressiva och intellektuella amerikanska västkustbor. Jag kommer att presentera dem under månaden ett par dar innan respektive premiär. Vi börjar med cyberpunken.

”Joel har tränat 3-5 timmar om dagen i 16 månader”

Altered Carbon (Netflix)

Glöm ”Sparta 300-kroppen”, sååå 2007. Glöm även bort Alexander Skarsgårds ”Tarzan 2016-kropp”. The buzz som välter internet just nu är Joel Kinnamans superkropp i Altered Carbon. Jag ser framför mig alla dudes som kommer till sina PTs med en bild på Super-Joel i hopp om att kunna landa hans 8-pack innan beach 2018. Glöm det. Karln har alltså tränat 3-5 timmar om dagen i sex månader innan inspelningen och fortsatte med det under de 10 månaderna inspelningen pågick. För att inte tala om hans strikta kostschema. Jag blir alldeles matt av bara tanken!

Att just JK landade huvudrollen i den dyraste serien i Netflix historia (tydligen har den gått om ”The Crown” med ett par fantasiljoner), är ingen slump. Sedan Netflix-debuten i ”The Killing” har han gått från klarhet till klarhet. Det var han som var behållningen och räddade de sista två säsongerna av det sjunkande skeppet ”House of Cards”. Snacka om golden boy!

”Vår hjälte blir upptinad 250 år efter sin död”

Nåväl, vad handlar serien om? Det vi fattar är att det är ett dystopiskt drama som utspelar sig ”in a distant future” som det heter på sci-fi-språk. Vår hjälte blir upptinad ca 250 år efter sin död i bästa ”Demolition man”-style av ”the richest man on earth”, en arketypisk superkrösus som bara kan finnas på film. Tydligen ska Kinnaman utreda mordförsöket på krösusens senaste kropp. Jodå, det är så att människorna i den tidsåldern kan ”ladda ner” sig själva i valfri kropp. Låter det knas? Skitsamma, storyn visar sig nog eftersom.

Serien är skapad av Laeta Kalogridis (manusförfattare för bland andra ”Shutter Island”, ”Terminator Genesys”). Huvudregissör är Uta Briesewitz (”Orange is the new black”, ”Glow”). Det är bäddat för succé med dessa power women vid rodret. Förlagan är en serie romaner av Richard Morgan som blev superhypade när den publicerades 2008-2009. Beträffande soundtracket så får jag ståpäls av trailern redan nu. Jag förväntar mig en massa industriell techno-rock och feta synthmattor.

Skådisarna? Krösusen spelas av James Purefoy (”Rome”, ”The Following”). Hjältinnan spelas av Martha Higareda som är en av Mexikos hetaste filmstjärnor just nu. Sa jag Joel Kinnaman?

”Altered Carbon” har premiär på Netflix idag den 2 februari. Alla avsnitt läggs ut samma dag.

Av Carlos Norlén Foto Netflix

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras