Gör dina sneakers mer ladylike på minuten genom att byta ut de vanliga skosnörena mot flotta, mönstrade sidenscarves. Mycket effektfullt! Dessa sneakers kommer från Emilio Pucci och kostar 5530 kr (då ingår scarfen I guess…) //adlink//

 

Pumps eller stövlar? Svårt att bestämma dig? Äsch, varför välja när du kan bära en skomodell som är både- och?

Foto All-About-Fashion

 

Dessa svarta sneakers med meshinslag i leoprint, gissar jag kommer att flyga från hyllorna i butik och online. De kommer från Zara och kostar 549 kr.

 

 

Det ska fasen vara skodyrkare då man lever i Sverige och det är januari. Hur ofta använder du dina vackra pumps utan strumpor i, va? När det är snö och minus fem grader ute?

Som jag ser det finns det två sätt att trotsa det bistra arktiska motståndet: 1. Skit i att det är kallt. Take the pain. Bit ihop. Frys den korta biten du trippar in från bilen i garaget till kontoret/hemmet eller var du nu befinner dig. Men se till att sula dina dyra skor först så att du inte förstår skinnsulorna eller halkar. 2. Ha ombytesskor med dig i en elegant skopåse. Slaskskor som transporterar dig från A till B, sedan svirar du om till något mer spetsigt och högklackat.

Det tredje alternativet är förstås att kapitulera, bära skoteroverall och fula, varmfodrade kängor ända fram till maj. Men det gör ju redan alla andra, varför vara som resten?

Foto All-About-Fashion

 

Jag är helt besatt av fluffiga tofflor och går i dessa året runt, dels för att jag fryser så förbaskat om fötterna och dels för att jag känner mig naken och oklädd utan något på fötterna förutom strumpor. Dessa helt ljuvliga tofflor från Shepherd kommer i massor av färger, men jag föll för de röda. 750 kr.

 

Korta ankelstrumpor med prickar, som är halvt genomskinliga – det kan låta som en superdålig idé, verkligen! Men titta här så fint denna kombination gifter sig med ett par mönstrade skor. Våga testa själv!

Foto All-About-Fashion

 

Har du varit lite nyfiken på fenomenet sockboots men var för feg att haka på trenden då den stormade som värst för några år sedan? Och känner att du nu är hyfsat sist på bollen och vill helst slippa lägga några Balenciaga-summor på denna skomodell? Då kan du med fördel testa H&M:s nya sockboots som kommer i tre färger och kostar 299 kr. Perfekta till de ankelkorta byxorna by the way!

 

 

Chanel-sneakers – man kan liksom aldrig få nog av dem! De har faktiskt högre statusvaluta bland de anrika märkets skor, än klassiska pumps.

Foto All-About-Fashion

 

Som jag har letat efter dessa! De måste passa BÅDE till klänning, jeans och kjol. De måste följa min egen kropps kurvor och just mina vader svänger (kurvorna har tagit ut svängarna desto mer efter jul, hrmm…) varpå jag verkligen inte vill ha för rak modell som sedan skär in i benet. Jag vill inte ha för hög klack, för jag vill kunna gå i dom utan att bli plågad, men samtidigt får de inte vara så där förfärligt taxklacks-ful-låga, förstår ni? Jag vill inte att de ska ha svart undersula, för det blir för skarp kontrast mot det vita. Sömmen där de olika skinnstyckena sätts ihop måste vara smart placerad upptill (inte med söm i mitten, blir liksom aldrig bra!). Dragkedjan måste sitta på insidan, jag får aldrig till det bra med sådana som sitter baktill vid hälen. De får inte vara kritvita utan hellre gräddvita, för annars blir det lite 90-talstacky och fjortis enligt mig. Ja ni hör ju hur många kriterier jag sätter upp…

Steve Maddens stövletter bockar faktiskt av alla mina krav! Du hittar dem på Feet First för 1299 kr.

 

Livet är för kort för att bära trista skor, så 2019 blir året jag lovar mig själv att bära vackrare skor, oftare! Jag har en garderob full av snygga skor redan, men väntar och väntar på ”rätt” tillfällen att bära dem – som nästan aldrig kommer… Men varför vänta, egentligen? Bär skorna redan idag!

Här kommer lite härlig inspiration. Gott nytt skoår kära följare!

Foto All-About-Fashion