Anna Dello Russo och hennes underbara skor

Favorit-stilikonen Anna Dello Russo har sagt följande citat om skor: ”Gällande outfits så kan jag kan vara naken, så länge jag bär rätt par skor.” I en intervju med Italist magazine berättar hon att hon äger över 4.000 par skor. Tidigare var Anna besatt av det moderna, det nya inom mode. Hon avskyr nostalgi i trender och föredrar att bära nya saker ständigt, eftersom hon ser mode som en rörelse. Men om detta kan låta konsumtionshetsande och oetiskt i dessa tider av hållbarhet kan det vara bra att känna till att Anna är en äkta filantrop också (utöver titeln som excentrisk stilikon och moderedaktör), och hon skänker med jämna mellanrum delar av sin enorma garderob (inklusive skorna) till exklusiva auktioner där förtjänsten av försäljningen går bland annat till stipendier för modestudenter. Och hon bar faktiskt samma outfit tre gånger under en modevecka alldeles nyligen, erkänner hon.

Ser man på alla hennes fantastiska skor känns det ju otroligt sorgligt att bara bära dem vid ett tillfälle. Men har man möjlighet att skaffa sig ett nytt par om dagen, så…well.

Här kommer en liten bildparad med hennes underbara skoval genom säsongerna:

De sista skorna i bildsviten här ovan, med körsbärsdekorationerna, bar Anna då jag träffade henne i Milano för en massa år sedan och vågade mig fram till henne för att prata (och givetvis ge henne en komplimang för skorna). ”De är från Tom Ford”, berättade hon.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras