Flip flops, flipp eller flopp?

Flip flops är en av de mest sålda skomodellerna sommartid. Ja, om man nu kan kalla det för skor. Det är ju mestadels en badtoffla, inte avsedd att gå särskilt långa sträckor i. Jag åker aldrig utomlands eller till värmen utan minst ett par flip flops. Dels för att mina fötter sväller i värmen, dels för att de är utmärkta som skydd för het sand (och de tål vatten när man sparkar av sig dem vid strandbrynet) och dels för att man exponerar fötterna för mycket sol i dem så att de får färg.

Det finns förstås några saker att tänka på gällande flip flops: 
• Smörj in fötterna noga med solskyddsfaktor när du bär flip flops. Man glömmer ofta att det faktiskt går att bränna fötterna (även undersidan av dem faktiskt!).

• Gå inte för länge med dem, särskilt inte när de är helt nya. Det är lätt att få skavsår mellan stortån och pektån. Att behöva ”knipa” med fötterna vid varje steg och dessutom gå på så platt yta är inte optimalt för fötterna.

• När fötterna exponeras så här mycket gäller det att ha fixat en ordentlig pedikyr och ett snyggt lack! Tänk på att vissa gellacks kan missfärgas av solen (gäller särskilt ljusare nyanser).

Havaianas, 329 kr.
H&M, 79,90 kr.
Kate Spade/Zalando, 499 kr.
Pepe Jeans/Zalando, 143 kr.
Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras