Sarah Jessica Parker och hennes skor

Lika mycket som jag älskar Sarah Jessica Parker som skådespelerska och role model, lika mycket fascineras jag av hennes sätt att bära klackar och skor av olika slag som få andra kvinnor. Förmodligen har det med hennes fantastiska hållning och gångstil att göra (Sarah Jessica har ett förflutet som balettdansös). Och därför kändes det otroligt kul då SJP började designa skor med just sina initialer som trademark. Till en början var det dock lite tveksam design, enligt mig, med relativt daterade och försiktiga tantmodeller som inte föll mig i smaken alls. Det kändes osäkert och inte som den självständiga och modemodiga kvinnotyp jag förknippar med SJP. Särskilt inte eftersom Sarah Jessica privat bär oerhört sofistikerad skodesign från märken av alltifrån konservativt chica Manolo Blahnik till edgy Nicholas Kirkwood.

Men någon kände säkert likadant som jag gällande hennes skodesign och de senare kollektionerna är riktigt fina och känns moderna. Jag gillar särskilt mycket pumpsen med tidningsprint, då jag gissar att det är en flirt till den där ikoniska Dior-klänningen med tidningstryck hon bar i ett avsnitt av SATC.

I rollen som Carrie Bradshow i ”Sex and the City” såg vi henne galoppera gata upp och ner på Manhattan i de mest omöjliga Isaac Mizrahi- eller Louboutin-heels. Hon vet själv inte hur hon gjorde det, berättar hon till amerikanska ELLE. ”Jag bara gjorde det. Ju värre klackar, desto mer motiverad blev jag att lyckas springa i dom. Filmteamet blev nervösa och undrade om jag ville ha en stand-in, men jag bara sprang och sprang i de där klackarna. Det var en utmaning jag gillade.”

Men hon erkänner även att ingen pallar att stå i klackar exakt hur länge som helst, oavsett hur välgjorda de är:
”Mitt tips är att ge fötterna en paus då du sitter ner på restaurangen och äter. Låt dem glida ur skorna lite diskret. Du behöver inte sparka av dig dem helt, men ge dem en liten paus helt enkelt, precis som du själv tar en paus då du sätter dig ned.”

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras