Konstiga trender inte ens modefolket bär upp bra

Behå utanpå kläderna, löjligt oversized plagg och cykelbyxor – ja, det är bara ett axplock av dåliga trendidéer som av en märklig anledning fått fäste. Kändisar (med omdömeslösa stylister), modebloggare och magasinsredaktörer bär dem gärna. Men de blir inte snyggare för det. Dessa trender är som Kejsarens nya kläder – alla vet att kejsaren är naken men säger inget, förutom ett barn som slutligen avslöjar bluffen.

Behå utanpå kläderna

Förutom att det måste vara extremt oskönt så är ju detta bara en jättekonstig idé från början till slut. För nu hoppas vi verkligen att det ÄR slut med denna trend?

De löjligt stora bältena

Breda bälten är förvisso coolt i sig, men det där SPÄNNET? Näe…

Den påveliknande klänningen

Majestätiska släp som för tankarna till någon obskyr bröllopsscen i Westeros ur ”Game of Thrones”. Förvisso ganska praktiskt om man lagt på sig lite efter julledigheten. Eller vill gömma ett harem av assistenter under klänningen.

Oversizeplagg in absurdum

De gigantiska axlarna som sluttar brant åt sidorna och den enorma kavajen slukar denna söta kvinna helt och hållet. Det ser ut som om hon är två äpplen hög ungefär.

När du har beställt en orange fuskpäls online på rea i två nummer för stor storlek men inte orkar byta och returnera.

Det är ju inget större fel på den fina toppen i sig, men den passar säkert ännu bättre på Obelix.

Inte ens accessoarerna går säkra från denna XXXL-forcerade trend. Denna Birkinväska rymmer lätt en MiniCooper.

Stoppa i pösiga byxor i stövlar

Denna ironiska retroflirt med tidigt 80-tal är allt annat än charmig. Om ens inte Lucy i ”Dallas” klarade av att pull it off, kommer inte du göra det heller.

Genant transparent

See through och transparens har hängt med så pass många säsonger nu att de mest uppmärksamhetstörstande fashionistorna förtvivlat tar till allt ljusare tyger, eller grovmaskiga nät, för att få vara med på bild.

Tiny shades

Rekordful solglasögonmodell som slog igenom som en bomb, både hos kändisar och fashionistor! Har inte sett någon som passar i dessa hiskeliga shades. Om inte ens Rihanna kan bära upp trenden med värdighet kanske det säger det något om hur du själv ser ut i dem.

Alldeles för långa ärmarna

Personligen är jag förtjust i rejält tilltagna ärmar, det motsatta är ju rent av förskräckligt. Men det finns grader i helvetet. Denna look är dessutom ackompanjerad av trenden ”stoppa ner pösiga byxor i stövlarna”. Två fel blir inte ett rätt.

Alldeles för långa byxbenen

Om ni undrar varför Paris och Milanos gator är mindre skräpiga under modeveckorna så har ni här svaret: allt skräp har redan sopats upp tack vare fashionistornas byxben som släpar i marken!

Cykelbyxan

I linje med att SoulCycle blev en så pass populär träningstrend i Los Angeles och för att sportwear har bitit sig fast på många sätt i modebilden, så var kanske inte comebacken av denna cykelbyxa oväntad. Den blir inte mer klädsam för det, inte ens om du har snygga ben. Just because you can, you shouldn’t.

Bonus! Sedan finns de alltid de som ska vara värst och ger sig på flera fula trender samtidigt! En stor eloge för denna insats.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras