Kreativa stylingtips för din stickade tröja

Stickade tröjan behöver inte bli tråkig bara för att den är varm, funktionell och ett vardagsplagg. Låt dessa kreativa stilgenier ge dig inspiration till hur du hottar upp vinterns måste ha-plagg.

Bär ett brett bälte eller smalt skärp till

Pernille Teisbaek (till vänster) får till en riktigt vass look med ett brett bälte ovanpå både tröjan och jackan. Ett brett bälte funkar ovanpå enbart tröjan också och accentuerar midjan så att du slipper den bylsiga känslan. Ett smalare skärp som till höger funkar bäst om din stickade tröja har en A-linjeform eller är figursydd med relativt tight silhuett upptill, annars kan skärpet ”drunkna” i bylsigheten.

Overdosera accessoarer

Snygga solglasögon, massor av ringar, armband, klocka… Smycken blir en fin och glänsande kontrast till den stickade texturen. Håll dina accessoarer i relativt snarlik färgskala eller samma sorts metall för ett mer sofistikerat intryck.

Stoppa in en bit framtill

Du får en mer intressant look om du låter en bit av tröjan stoppas in i byx- eller kjollinningen precis framtill.

Bär en tight scarf

Tighta scarves knutna i halsen är en väldigt stor trend bland streetstyle-fashionistorna! Enkelt att göra och lyfter din tröja från modest till fest på ett ögonblick.

Stoppa in håret + bär mönstrad nederdel

Att stoppa in håret och ”gömma sig” lite i en tilltagen polokrage är ett beprövat fashionistaknep. Vill du gå ett steg längre väljer du en stökig underdel i form av mönstrade byxor, kjol och ett par stövletter eller skor med hög modegrad och edge. Då gör det inget att överdelen är lite lugnare och basic.

”Tvinna den” med en snodd på insidan

Stjäl det klassiska stylingknepet med att stuka till och tvinna/vrida tröjan inifrån med hjälp av en snodd.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras