Lär dig blockmatcha – ett klassiskt stylingknep

Mönstermix i all ära, men vill du ge ett stilrent intryck och samtidigt utstråla färgstarkt självförtroende – då är det dags att komma in i blockmatchen.

Det fungerar lite grann som att bygga med klossar, där varje plagg är en byggsten och sedan skapar du din outfit en färg i taget (alla mönster får vila!).

Vad som passar ihop måste du känna efter själv, och känns det läskigt kan du titta på regnbågen och välja en sida – rött med orange eller rosa, blått med grönt, lila med mörkare toner av blått och vinrött. Men tro oss, de mest otippade kombinationerna blir oftast de mest lyckade!

Tips!

Enklaste blockmatchningen är tvåfärgad. En enfärgad, gärna färgstark, topp ihop med en enfärgad, lika färgstark, nederdel.

Tips!

Välj klassiska plagg, med enkla snitt. Röriga detaljer förvillar ögat och den stilrena effekten försvinner. Vida, gärna utställda byxor blir ofta bra i blockmatchningssammanhang.

Tips!

Jeansblått kanske du inte ser som en färg, men ihop med en färgstark blus eller tröja blir resultatet blockmatchat per automatik.

Tips!

Fler lager = fler färger. Försök att inte välja samma färg på några plagg utan matcha så många olika som möjligt. Byxor i en färg, skjorta i en annan, jacka i en tredje osv.

Tips!

Låt enfärgade accessoarer bryta av och addera ännu fler färgelement.

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

Saint Tropez
769 kr
Esprit
420 kr
Ellos
249 kr
Esprit
359 kr
Ellos
299 kr
Castaluna
314 kr
Ellos
279 kr
Ellos
349 kr
Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras