Lena Olin: ”Detta har jag på mig hemma, då ingen ser”

63-åriga Lena Olin är en av Sveriges främsta skådespelerskor, gift med regissören Lasse Hallström. Powerparet Olin/Hallström bor i Bedford utanför New York, sedan många år tillbaka. Nu är Lena aktuell som ambassadör tillsammans med Bahar Pars, för KappAhls höstkampanj ”My everyday essentials”.

Ambassadörsuppdraget för KappAhl är ditt första kommersiella samarbete någonsin. Vad var det som gjorde att du tackade ja? 
– KappAhl har mycket som är fint, gångbart och ekonomiskt möjligt för många. Det är ett hederligt, inkluderande och klassiskt klädmärke. KappAhl har ’alltid funnits’ och har dessutom en hög etisk ambitionsnivå. Det hjälpte även till att de lade ribban så högt i ambitionsnivån för kampanjen. Bästa teamet sammansatt!

Brukar du hjälpa din man Lasse med att köpa kläder, eller ge tips om vad han ska ha på sig när ni ska på galor, fester eller fina middagar?
– Ibland! Han ser stilig ut och känner sig snygg i coola kläder. Och då är han överlycklig och tacksam i två dagar. Sedan glömmer han de nya plaggen i någon bil, eller på någon restaurang, eller på ett flygplan… Ja, du förstår!

”Min spyfärdigt dyra skinnjacka från Ralph Lauren har jag bara använt en gång…”

Vilket klädesplagg tar du på dig när du ska vinna en tuff förhandling och behöver känna dig stark och ’empowered’?
– Något edgy, något kärt och invant, något nytt! Som en parallell till vad man råder brudar att bära på bröllopet: något nytt, något lånat, något blått…

Vilket är ditt absolut dyraste modeköp? Var det värt det? Alltså blev det en bra PPA (Pris Per Användning)? 
– En spyfärdigt dyr skinnjacka från Ralph Lauren, som jag bara har använt en gång, på en premiär… Sjukt dyr! Jag orkar inte ens tänka på PPA.

Hur klär du dig hemma, då ingen ser dig? 
– På med pyjamas direkt! Eller någon av mina mjuka nattskjortor från Eljerby.

Av Charlotta Flinkenberg Foto KappAhl

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras