Krysmyntagården och fika på Själsö

I dag kom vår vän och business partner Johan till ön så vi bestämde oss för att åka till Krysmyntagården för att äta lunch eftersom han inte har varit där sedan våra vänner tog över driften. Nu är det Agrikultur som har hand om köket och både maten och miljön har fått sig ett rejält och välbehövligt ansiktslyft. Nu är det fjärde gången på en månad som vi är där och lunchen har varit tio poäng varje gång. Den här gången valde jag strömmingen och den var fantastisk god.

Efter maten brukar vi ta en promenad runt örtträdgården och ner till stranden. Man kan nästan tro att man befinner sig någonstans i Medelhavet närman går genomträdgården och på stigen ner, speciellt i den värmen som vi har här nu.

Det här skulle lika gärna kunnat vara någonstans i Frankrike, eller hur? Förundras dagligen över alla vackra platser och miljöer vi har här på Gotland. Inte så svårt att förstå varför många säger att det känns som att vara utomlands men hemma.

Nu blommar det syrener precis överallt på ön. Det doftar helt fantastiskt, speciellt när man är ute och promenerar på kvällen.

Efter lunchen på Krysmyntagården åkte vi till Själsö Bageri. Här finns enligt mig de bästa bullarna på ön!
Fast i dag hoppade jag faktiskt över bullen eftersom jag var så mätt. Det ångrade jag lite så jag passade på att tjuvsmaka lite, liiite på Nellis bulle när hon inte var där. Det skulle jag aldrig ha gjort för det såg hon på en gång och krävde under högljudda protester en helt ny bulle nu när någon ”ätit upp” hennes.

Jag dricker minst en havrelatte om dagen. Sedan jag hittade Oatleys iKaffe har jag nästan helt slutat med vanlig mjölk.
Innan jag blev gravid drack jag en, max två kaffe om dagen. Nu finns det inget stopp. Är det någon som känner igen sig?

Den här bilden togs innan jag smakade på bullen. Därav lugnet.
Johan som är med oss är vår vän sen många år och äger Vinäger och Italienaren tillsammans med Mats. Till sommaren har vi även lite andra roliga planer ihop.

Älskar de här ljusslingorna, som vi även har på våra restauranger. Så enkla men så snygga och lyfter även den enklaste miljön. Nästan lika snygga på dagen när de är släckta tycker jag.

Lyckan är en sandlåda! Lyckan är även att hinna dricka kaffet varmt medan de sitter där och käkar sand och bakar kakor. Fast i dag fick vi turas om att vara sandvakt. Det är inte så ofta vi kan dricka en kaffe (eller nåt annat för den delen) i lugn och ro tillsammans längre.

Den här killen tror jag käkade så mycket sand i dag att det kommer att komma ut minst en hink i nästa blöja! Han lyckades även charma alla tanter på uteserveringen trots två halkbanor under näsan och gegga runt munnen.

Nu hoppas jag att båda barnen sover ordentligt hela kvällen så att  jag kan jobba vidare med kollektionen. Klockan tickar ner och det är bara tre veckor kvar tills att allt ska vara klart! Som vanligt går tiden lite för snabbt på slutet men jag tror nog att vi ska klara deadline. Fick se en bild på en av klänningarna i dag när de sytt upp första provplagget i tyg (innan har det varit i kalikå) och det kändes SÅ bra. Hoppas att det fortsätter likadant

Hoppas att ni också haft en härlig Lördag!

Lisa

2 kommentarer
  1. Livet, solen o lyckan… lika lycklig man som förälder är över att få dricka det där kaffet, lika mkt lycka är det för barnen att få härja runt skitiga.. ❤️

    1. Eller hur! Det gör inte så mycket att man får dricka kallt kaffe och missar några samtal när man ser hur lyckliga de är! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras