Rodebjer Gaby Sandaler

Ni vet det där att man aldrig ska säga aldrig? Under årens lopp är det många plagg och främst accessoarer som jag på riktigt har trott att jag aldrig någonsin skulle bära som till  slut har smugit sig in i garderoben, i vissa fall har de till och med blivit favoriter.
Som de här sandalerna från Rodebjer.
Eller badtofflorna rättare sagt. Minns ni när det bara var fotbollskillar som knallade runt i den här typen av sandal, helst matchad med vita tubsockor med rand upptill? Det var något av det fulaste man visste och så långt ifrån fashion man kan komma. Aldrig att man skulle tagit på sig något liknande.
Ha! Trodde vi ja!
Jag kommer så väl ihåg hur jag och Niklas Berglind stod och skämtade på Berns takterass under modeveckan 2014 om hur lättlurade vi modemänniskor är då den bespottade Adidas Adiletten började synas på var och varannan moderedaktör efter att den varit med i några kreddiga internationella modetidningar. Efter att Freja Beha Erichsen burit ett par svarta Nike ”shower slides” till minimalistiska Céline plagg genom en hel modestory i Vogue UK var det kört – sommaren efter gled alla som var något att hänga i granen i modevärlden runt i ett par sportiga badtofflor till sommarklänningen och kostymbyxan.
Sedan dess har den gått och blivit nästan lika vanlig som ett par flip flops även om det fortfarande är några som höjer på ögonbrynen åt fotbollstofflorna.
Adidas såg så klart sin chans att sälja ofantliga mängder av den klassiska sandalen och Adiletten finns nu att köpa i diverse trendiga material och mönster för att förlänga hypen så länge det bara går. De flesta modehus har i dag gjort sin version och i sommar har alltså svenska Rodebjer hängt på och gjort en modell väldigt lik originalet fast med fastknäppta fransar (som jag måste limma för de ramlar av i tid och otid). Och jag är såld!
Jag har bott i mitt par sedan den dag jag köpte dem. De är så fantastiskt sköna och jag bär dem till allt! En av de bästa grejerna med tofsarna är att de döljer min ständigt dåliga hemmapedikyr. Badtofflorna jag skrattade åt en gång i tiden är helt klart mitt bästa köp den här sommaren och jag har ännu en gång fått äta upp ”jag ska aldrig”.

2 kommentarer
  1. Åh, jag har dem också och bara ÄLSKAR dem, så fina till både byxor och klänning. Har däremot inga problem med att fransarna ramlar av, än.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras