Hoppas att  ni alla haft en härlig midsommarhelg med massor av sol! Här på Gotland startade midsommarafton med regn precis som det hör till, men lagom till lunch sprack det upp och blev strålande sol hela dagen fram till 19 tiden då det mulnade till igen.

Vi firade i tre omgångar; först var vi på vår restaurang Vinäger en sväng för att kolla över så att allting funkade inför dagen med bokningar osv. Där passade vi på att testa lite av rätterna på den nya menyn. Det var så gott att jag åt lite väl mycket så när vi sen åkte ut till Hotell Stelor, där vi skulle äta sillunch, var jag fortfarande proppmätt. Jag lyckades ändå få i mig en tallrik och avslutade med både saffranspannkaka och jordgubbstårta till dessert eftersom jag inte kunde välja. Jordgubbstårta hör ju liksom till på midsommar och saffranspannkaka är så jäkla gott!

På Stelor hade de vädersäkrat och dukat upp bord både inne och ute. Vi startade ute men tog desserten inne. De har gjort det så mysigt inne i ladan nu med små stoppade sittgrupper och massor av orientaliska mattor.

Jag hann, för andra året i rad inte med att binda blomsterkransar vilket jag är lite ledsen över, men annars hade vi det jättemysigt med allt som hör midsommar till. Som vanligt när det ska firas någonting så glömmer jag helt bort att ta bilder så de här är de enda jag hade från dagen på både kameran och mobilen. Jag måste bli bättre på att knäppa mer bilder men just nu är det två små mini me som tar all uppmärksamhet. Vänder man sig om i två sekunder så har i alla fall en av dem stuckit iväg på äventyr.

På kvällen avslutade vi midsommarfirandet inne i Visby med en stor härlig middag hemma hos några vänner. När de andra gästerna gick vidare till Gutekällaren gick vi hem och sov.

Jag lyckades i alla fall komma ihåg att be Mats knäppa en bild på mig så att det syns att jag var med. Annars brukar det bara de andra tre i familjen som är med på bild nuförtiden.

Mitt lilla gäng! I blommiga kläder dagen till ära. Det fick bli så istället för kransar.

Det blev inte så mycket blommor på stången i år eftersom allting redan blommat ut i försommarens värmebölja. Men den blev fin ändå i sin grönska.

Ingen midsommar utan jordgubbstårta, eller hur? Vi åt tårta både efter lunch och middag.

Ute på spännande äventyr! Vet inte hur många gånger jag fick springa och hämta ner dem från trappen. Lillebrorsan hänger så klart med syrran på bus vad hon än tar sig för.

Gotländsk saffranspannkaka och jordgubbstårta. Varför välja när man kan få båda?

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras