Tollby Gård

I går åkte vi ut till Stora Tollby gård efter att vi hämtat på förskolan. Jag har velat åka dit i flera veckor för att plocka blommor på deras självplock och nu har de även mogen sockermajs.

Visste ni att majs har en sån här snygg frisyr innan man skalar dem?

Bästa mellanmålet!

Det känns lite som att hänga i en film från Amerikanska södern när man går runt bland de höga majsstjälkarna.
Jag kommer också att tänka på ET när han springer på majsfältet i början av filmen.

Kvalitetskontrollanten. De majskolvar som inte fick godkänt på att åka ner i hinken åkte ner i magen istället.

Jag älskar att vi har så nära till allt sånt här! Att kunna köpa sin mat direkt från bönderna är en sån lyx. Nästan alla gårdar som odlar grönsaker här på Gotland har gårdsbutiker och många har självplock precis som Tollby.

En annan sak jag älskar är att ha möjlighet att ge mina barn sånna här upplevelser. Att lära dem var maten kommer ifrån och hur viktigt det är att vi tar hand om vår natur och det vi har.

Dagens skörd. Hälften blev middag så fort vi kom hem. Färsk kokad majskolv med smör och riven parmesan (och lite chili om man vill) kan vara bland det godaste som finns!

Efter vi fyllt vår majshink plockade vi blommor. Det är lite på slutspurten nu i September så det fanns nästan bara eterneller kvar i blomsterlandet. Vi fick med oss två buketter med rosa och lila skönheter hem.

Man kan så klart inte gå förbi en vattenpöl utan att det ska hoppas i.

Sen kördes det traktor runt gården.

Medan jag plockade av årets sista solrosor medan solen började gå ner bakom träden.

En riktigt härlig Onsdag! Jag måste komma ihåg att göra sånt här oftare. Det är vad jag kallar riktig vardagslyx. Håller ni med mig?

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras