Höstmarknad på Stelor

I Lördags anordnade gänget på Hotel Stelor en höstmarknad. Jag och min kompis Maria var med tillsammans med massor av andra härliga kreatörer och försäljare på ön. Jag hade bl.a med mig mina klänningar och Maria sålde sina fina barngrejer från hennes märke Tellkiddo som ni säkert känner igen.

Mysan, som äger Hotel Stelor var lite orolig över att det kanske inte skulle komma några besökare eftersom de aldrig gjort något liknande tidigare. Det hade hon inte behövt vara. Då klockan var kvart i elva, femton minuter innan vi skulle öppna sa det BAM och det började välla in hundratals av människor! Så fortsatte det tills det vi stängde klockan fyra!
Vi var inte alls förberedda på anstormningen. Mysan fick springa iväg och öppna upp hästhagen för extra parkeringar, åka och handla mer korv och svänga ihop sallader av det som fanns kvar när den andra maten började ta slut. Det kom så otroligt mycket folk och det var SÅ kul!

Jag hann inte ta så mycket bilder eftersom jag inte alls hade tid att gå runt själv så därför har jag lånat några Från Elsa Billgrens fina blogginlägg från marknaden och blandat med mina egna.

Mysans man Linus som är kökschef på Stelor svängde ihop ramen, soppa och korvar till alla hungriga besökare. Han fick jobba lite kan jag säga. Ingen hade kunnat gissa att det skulle komma så mycket folk.

Ekobonden Gunnar Bolin sålde massor av härliga grönsaker från sin gård utanför ladan där Linus hade satt upp sitt utekök.

Hur fint? De här härligheterna missade jag tyvärr eftersom jag stod inne i ladan och sålde samtidigt så den här och bilden ovan har jag lånat från Elsa.

Countrybandet Handsome Molly spelade musik hela dagen och Mysan hade lånat höbalar från granngården och möblerat med sittgrupper på gräsmattan. Solen sken och stämningen var på topp. En sån där fantastisk höstdag som man kommer att minnas.

Man kunde även köpa blombuketter med giftfria, närodlade blommor. Tänk att så mycket fint fortfarande blommar så här sent på året!

Jag tycker att konceptet är fantastiskt. Varför köpa blommor som transporterats över hela världen och säkert blivit besprutade med både det ena och andra när vi har så mycket vackert som vi kan använda här i säsong. I de här buketterna fanns det bl.a olika sorters kål och sädeslag. Jag fick med mig en stor bukett solrosor som står och lyser upp vardagsrumsfönstret nu.

Där nere skymtar ni mina klänningar. Vi höll till i den vackra ladan som Mysan och de andra gjort så himla fin med ljusslingor och stora orientaliska mattor på golvet. På ovanvåningen var det loppis. Bilden har loppisproffset Elsa tagit.

Elenas fina ljuslyktor spred stämning mitt emot mitt och Marias bord. Man fick nästan lite julstämning och det var nästan så att jag började längta efter advent.

Som tur var så fanns det kakor och kaffe kvar när vi hade stängt så efter vi hade plockat ihop avslutade vi dagen med en riktig gofika och bestämde att det här det måste vi göra igen! Det var så kul med alla härliga som var med och arrangerade och alla gäster som kom. Vi bestämde att vi kör igen den 2:a advent!
Är ni på Gotland då så måste ni komma förbi. Julmys på Stelor – längtar redan!

Kram L

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras