Hotel Stelor

Hoppas att ni alla har en härlig helg. Här hemma försöker vi mest hålla ihop dagarna som går i ett väldigt högt (och högljutt) tempo just nu med en 3-årig liten minidiktator och en lillebror som härmar precis allting som syrran gör. Det byts aktiviteter och lekar ungefär var 3:e minut och det ropas: ”mamma gör det”, ”pappa sitt där”, ”mamma ta upp det där” och där i mellan: ” jag vill ha”, ”kan själv”, ”nej, jag vill inte”.
På kvällen är jag helt slut efter att ha lekt, målat, byggt, dansat, snurrat, gungat, studsat, avvärjt ca ett tjugotal konflikter, tröstat, upprepat: ”Nej” och ”Aja Baja” vad som känns som ett hundratal gånger och gång på gång plockat in saker i skåp, lådor och korgar som tömts på golvet i ett rasande tempo.
Önskar man hade en gnutta av deras energi.

Nu ska det bli skönt att ligga på soffan framför en serie innan jag somnar. Men först tänkte jag  visa er lite mer bilder från fina Hotel Stelor som jag lovade tidigare. Det var svårt att välja bara några få utav alla jag har tagit så förbered er på ett långt inlägg. Då har jag ändå bara med tre rum. Det finns mycket mer att se alltså men det tar vi efter att jag bott över i jul.
Jag ska tillbaka i morgon också men då för att stå på julmarknaden som ska vara i ladan och restaurangen. Det ska bli supermysig! Höstmarknaden ( som du kan läsa om här) blev ju så otroligt lyckad så jag hoppas att det blir mycket folk den här gången också. Men oavsett så ska det bli jättemysigt. Mysan och Linus fixar alltid så fint. Det kommer vara ett band som spelar musik inne i ladan där vi ska stå, kransbindning på loftet och massor av god mat. Är ni på Gotland så måste ni komma förbi!
Men nu ska vi kika in på hotellet:

I den fina entrén möts man av vackra tapeter från William Morris. Ångrar så att jag inte köpte klänning i just det mönstret från H&M’s designsamarbete. Hade en undanhängd som jag glömde att hämta. Så surt.
Älskar entrédörrens järnsmide framför fönstret. Något som är ganska vanligt här på Gotland och som jag drömmer om att ha om vi någon gång köper hus.

Guideböcker blandas med kokböcker i fönsternischen. Så söta bokstöd!

I det vackra, gröna köket lagas det bl.a frukost till hotellgästerna på morgonen. Så fint att även spisen är grön!

Vi hade turen att bo över en sån där solig och vacker vinterdag då ljuset var så fantastiskt vackert. Se bara vilka fina skuggor som skapas i köket!

Den här hörnan! Den matchande soffan och lampan som är så där lite halvknasiga men blir så perfekta i den här miljön tillsammans med den fantastiska korgstolen (som står högt upp på min önskelista).

Ser framför mig att internationella turister sitter här och skriver fina vykort till familj och vänner om deras vistelse här på ön.

Välkommen till rum nummer tre. Jag äskar det här rummet! Ljuset, stilen på möblerna, det målade trägolvet. Personligt men lyxigt. Det är ett så otroligt vackert ljus i det här rummet och man har utsikt över gården från tre håll.

Det där lilla svarta bordet fick mig att tänka på ett nästan identiskt bord som jag tillverkade då jag utbildade mig till inredare och hade praktik hos en möbelrenoverare. Kanske borde kolla upp vart det har tagit vägen. Så fint att måla det svart.

En av flera vackra kakelugnar i huset.

I alla rum har en Gotländsk konstnär fått sätta sin prägel. I det här rummet är det illustratören Emma Liljengrens bilder på Gotländska djur som har fått flytta in. Ovanför sängen hänger fågeln ”Spissnäbb”.

På byrån står fisken ”Butte”. Jag är så sugen på att köpa flera av Emmas fina bilder till barnrummet. Hon gör även superfina magneter som är en perfekt julklapp. Är ni nyfikna på Emma så har hon ett jättefint konto på Instagram. Ni an även hitta hennes fina grejer på Etsy.

Jag är på ständig jakt efter gamla, fina fotogenlampor som det här och det här kan nog vara en av de vackraste jag sett!

Samma med sånna här gamla väggljusstakar i kristall. När jag ser dem får jag alltid lust att byta stil hemma till mer fransk boudoir.

Ett annat favoritrum. Jag är helt förälskad i den här tapeten! Det är något med blå, storblommiga tapeter. Håller  ni inte med mig?

Alla detaljerna på Stelor gör så mycket för känslan. Det känns mer som att man bor hemma hos någon än på ett hotell. Är förresten väldigt svag för svarta möbler mot blåmönstrade tapeter. Det blir dramatiskt men på ett skandinaviskt sätt på något vis.

Det är svårt att tro att det är December när man kikar ut. Det är grönare nu än vad det var i somras. Hoppas att det kommer lite snö i år. Det hade varit mysigt med en vit jul men det har vi inte haft på många år här. Om det snöar brukar det komma i Jan-Feb.

Grönt, blått, blömstermönstrad tapet, mörkt trä – det här rummet prickar in flera stora inredningstrender i år. Blått och grönt kan nog också vara en av de vackraste och mest tidlösa färgkombinationerna. Det känns som att det är två färger som överlever alla andra trender och just den här stilen på inredning har ju aldrig riktigt gått ur tiden.

Inte så konstigt att Stelor älskas av så många för vem skulle inte trivas i de här vackra rummen?
Jag längtar tills att jag och Mats ska bo över en natt. Jag undrar vilket rum vi kommer att hamna i den här gången. Får jag önska så blir det nummer tre eller det här ovanför.

Det var första rundturen på Stelor. Ska försöka fota fler rum vid nästa besök men i morgon blir det bilder från marknaden så kika in då.
Ha en härlig advent!

Kram L

Det första fotot är taget av Jonathan Ingman. Resten av mig.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras