Mitt 2018 Jan-April

Då var det dags att summera året som gått.
Jag vet inte hur många gånger som jag har påbörjat det här inlägget i huvudet men så fort jag ska sätta mig vid datorn och skriva så blir det stopp. Antagligen är det eftersom 2018 startade på ett väldigt tufft sätt och när jag tänker tillbaka så är det mycket känslor som kommer upp igen. Jobbiga känslor. Men så är ju livet – en evig bergochdalbana, och faktiskt har några av mina bästa år startat riktigt dåligt för att sedan vända. Kanske behöver vi de där kontrasterna för att uppskatta när det är riktigt bra.

Eftersom det är lätt att det blir ett väldigt långt inlägg med mycket bilder har jag bestämt mig för att dela upp det på tre omgångar.
Här kommer första delen av tre på mitt 2018:

JAN-FEB
Året började med att jag helt plötsligt blev väldigt mycket sämre i ryggen igen. Smärtorna ökade från dag till dag och tillslut fick vi lov att inse att våra fem bokade veckor i Tulum inte skulle bli av. Jag hade aldrig klarat att sitta i en flygstol så många timmar eller ens kunnat njuta av att vara på ett så fantastiskt ställe eftersom jag behövde en stor dos morfin för att överhuvudtaget kunna röra mig. Vi fick avboka och istället skickades jag till Stockholm och ännu en biopsi på Huddinge. Det är en av de värsta upplevelser jag har haft. Jag grät hela undersökningen.
Även denna gången hittades inga bakterier trots att de tagit upp benmärg från fem olika ställen. Antagligen så flyttar bakterierna runt hela tiden så det är en chanstagning varje gång. I slutet av Februari beslutades det att jag inte skulle behöva göra det fler gånger utan istället sattes jag på en tre månader lång antibiotikakur. Det förändrade allt. Redan efter några dagar var smärtan som jag levt med i nästan ett år helt borta. Jag vågade knappt tro att det var sant. Tyvärr var infektionen fortfarande kvar men att äntligen kunna röra sig utan strålade smärta var som att få livet tillbaka.
Ungefär samtidigt kom snön och förvandlade ön till en sagovärld. Att äntligen kunna ta långpromenader i snön kändes helt fantastiskt. Jag och Leo rullade många mil tillsammans med vagnen de veckorna som jag kommer minnas som en av de vackraste vintrarna här på ön. Bilden här ovan är från en av de dagarna.

I början på året kom även mitt första jobb för Destination Gotland ut – en guide till några av mina favoritställen på ön som publicerades i deras magasin som ges ut i 200 000 ex. Om ni har lust att läsa hela reportaget så hittar ni det här.
Jag var även med och spelade in en musikvideo med Titiyo med låten ”Different Days” som är skriven för kampanjen #gotlanddifferentdays som jag jobbat en del med under året.
Det kan du läsa mer om i det här inlägget.
Att marknadsföra Gotland, ön som jag älskar så mycket är något jag brinner för och tycker är superkul. Det är något jag vill jobba mer med det kommande året på olika sätt. Jag har redan några roliga jobb inbokade.

En annan riktigt rolig grej som hände i början av 2018 var att vår restaurang Vinäger fick den prestigefulla utnämningen ”Best Contemporary Restaurant in Scandinavia” av Luxury Travel Guide. Så oväntat men så otroligt kul! Sånna dagar känner man att det är värt allt slit.

I slutet av Februari tog jag även tag i att göra verklighet utav en av mina många idéer som brukar poppa upp nattetid – att göra en egen smyckeskollektion inspirerad av den ö och ställe som betyder allra mest för mig. Jag kontaktade guldsmeden Annika Gustavsson som hjälpte mig att förverkliga min idé. Det blev början på både ett designsamarbete och en ny vänskapsrelation. Mitt smycke ”Rindi” kan ni se här. Jag älskar det och bär det varje dag.

MARS-APRIL
Den här tiden handlar det alltid mest om att förbereda och starta igång säsongen på våra restauranger men också om att umgås så mycket som möjligt med vänner innan det drar igång på allvar.

I April gjorde sommarvärmen tidig entré så vi spenderade nästan all tid utomhus.
Här är vi på kalas hemma hos vänner den 8:e April. Jag tror bestämt att det var första dagen på den fantastiskt varma och långa sommaren som vi hade.

Vi spenderade nästan alla kvällar på stranden där vi kastade macka och letade efter slipade glasbitar till vår skattkista.

I mitten av April var jag på premiären för den nya kampanjen #gotlanddifferentdays och musikvideon med Titiyo tillsammans med ett härligt gäng kvinnliga entreprenörer. Äntligen fick jag klä upp mig lite och bära klackar! Minns knappt sist det hände. Älskar förresten den där klänningen. Måste leta fram den och använda den mer!

Den 14:e April fyller jag år och då kom en av mina allra bästa vänner, Anna på besök. Jag fick för första gången sedan jag fick Leo en helt barnfri dag och natt. Solen sken så vi hängde runt på uteserveringar och drack champagne och bodde över på hotell. Det kändes så lyxigt och så konstigt att för första gången på länge sova ensam.

Det är också i April som jag bestämmer mig för att ta revansch på det år som gått och göra något kul som jag drömt om. Jag startar äntligen upp mitt eget klädmärke. En idé jag haft i huvudet i över tio år. Precis som om det var meningen så hade jag 6 månader tidigare träffat Emma, en tjej som jag kom i kontakt med för första gången redan för tio år sedan och som nu bor i Sydafrika där hon bl.a har egen produktion på kläder. Jag kontaktade henne och vi startar ett samarbete på en gång med mål att ha de första plaggen klara till sommaren.

Det var första delen på mitt 2018 som började ganska kass men som så här i efterhand var ganska kreativt och bjöd på väldigt härligt väder och fina stunder med vänner. Det är de där små sakerna och stunderna som betyder nåt. eller hur?

Kram L

 

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras