Hoppas att ni alla fått en bra start på första jobbveckan!
Jag går runt med ett ständigt dåligt samvete för att jag inte har bloggat så mycket som jag borde de sista veckorna men här hemma har det bara handlat om att hålla ihop dagarna med sjuka barn och allt vad det innebär. Nu blir det heller inga kvällar att sitta och jobba på för vår minsta har bestämt sig för att han ska gå och lägga sig vid midnatt! Eller rättare sagt så somnar han som vanligt vid 19-20 tiden och så kommer han upp igen vid 21. Jag blev livrädd första kvällen jag hörde steg i hallen och trodde någon tagit sig in i lägenheten innan han kom inknallande med snuttefilten och nappflaska i högsta hugg och ville krypa upp i soffan.
Jag hoppas verkligen att det är en fas som snabbt går över. Har för mig att storasyster gjorde precis likadant en period i ungefär samma ålder. Det är väl spännande att se vad mamma och pappa gör på kvällen och vara helt ensam om uppmärksamheten när syrran sover.

I dag har dessutom Mats varit på sjukhus och fått besked om att han har fått lunginflammation. Hurra! När man trodde att det inte kunde bli värre. Men nu kan det ju i alla fall bara bli bättre! Håller tummarna för det i alla fall.

Jag har äntligen fått prata med min läkare och jag ska röntgas nästa vecka. Jag hoppas på ett bra besked så att jag slipper börja äta mediciner igen. Jag vill verkligen inte gå tillbaka till att äta massor av piller igen. Nu vill jag bara bli frisk och stark!
Jag hade egentligen som mål att börja träna och ta tag i kosten samma dag som förskolan började igen d.v.s i går men orken fanns inte där så nu har jag gett mig själv en vecka till att vila innan jag kör igång. Jag ska åka till Oslo på jobb över helgen så det känns som lagom att ta tag i det efter det. Jag kan tänka mig att det blir lite middagar och vin på kvällarna efter jobbet så dumt att börja precis innan.
Oj, vad jag längtar efter lite miljöombyte! Det ska bli så jäkla kul att komma dit och träffa lite vänner från tiden då jag bodde där. Yes, jag har bott i Oslo. I nio år närmare bestämt! Vad jag ska jobba med när jag är där kan jag berätta i ett annat inlägg, nu kör vi igång del två av mitt 2018!

Maj – Juni
Maj. Underbara, fantastiska Maj! Visby är så vackert att man nästan får nypa sig i armen då allting slår ut i blom och stan är fylld av prunkande Magnolior och körsbärsträd. Jag skulle kunna fylla hela det här inlägget med blommor. Det måste vara den vackraste tiden på året och då jag faktiskt har tid att njuta av det eftersom säsongen inte går på högfart ännu. Det blir många fikastunder i ruiner och på gräsmattor efter hämtning på förskolan och utflykter runt ön på helgerna. Känns härligt att det här är en månad som vi har framför oss nu.

I Maj fick jag besked från sjukhuset att min tremånaders antibiotikabehandling knappt har hjälp. Smärtan är borta men infektionen är kvar och har minskat minimalt. Jag sätts på en ny tremånaders kur och regelbundna tester under hela sommaren. Det sporrar mig ännu mer att verkligen få igång mina nya projekt för att ta revansch på skiten som aldrig vill ge sig.

Den 10:e maj fyllde Leo 1 år. Vi firade med stor picknick tillsammans med ett gäng vänner och deras barn i en av ruinerna i stan. Så härligt att kunna vara ute och ha kalas och så lyxigt att kunna vara i så vackra miljöer.

Leo går all in på tårtorna och melonhajen. Det får man när man fyller 1 år!

Det här året gjorde vi strandpremiär i slutet på Maj. Kan inte minnas när vi sist badade så tidigt på sommaren. Vi åkte till stranden efter förskolan så ofta vi kunde. Åt kvällsmat och badade och så fick barnen somna i bilen hem.

I Juni åkte jag till Stockholm och firade bästa Niklas Berglinds 40 årsdag. Har inte så mycket bilder från festen eftersom jag var fullt upptagen med att ha trevligt och prata med vänner som jag inte hade sett på några år. Men här är en bild på mig och Susanne precis innan vi gick bort till festen på Skeppsholmen.

Det blev även lite födelsedagsfirande i Visby. Här är vi ett gäng som firar Mylla ( i solbrillorna) på nyöppnade vinbaren Volare.

Hela Maj och halva Juni jobbar vi för fullt med att måla, plantera och fixa inför säsongsöppningen av vår restaurang Vinäger och den 15:e Juni är det dags att slå upp portarna.

Samma dag öppnar vi vår nya butik där jag även lanserar min alldeles egna kollektion. SÅ nervöst! När de första kunderna kom för att titta vågade jag knappt stå i butiken för jag var så orolig över att mina kläder skulle få dåliga reaktioner.

Det visade sig bli det motsatta. Efter att jag lagt upp den här bilden på min Instagram var min mailbox full med meddelanden från folk som ville beställa. SÅ otroligt kul och inget som jag hade förväntat mig alls.
(Klänningen på bilden kommer tillbaka sommaren 2019)

Jag designade även en ”souvenir t-shirt” som vi sålde i butiken i alla storlekar. Från strl 50 till XXL. Här på en av mina favoritmodeller.

I slutet på Juni kör jag igång ännu ett projekt som jag haft i huvudet i många år. I samarbete med Destination Gotland, min kompis Caisa och en tysk PR byrå sätter jag ihop och guidar en resa på Gotland för fyra av Tysklands största Lifestyle Influencers.
Vi får fyra härliga dagar på ön och det blir succé både hos deltagarna och deras följare. SÅ kul att se att något man haft i huvudet så länge och trott på bli så lyckat.
Här har vi precis fått cyklar av Gotlands Cykeluthyrning och är på väg att cykla till Hotel Stelor efter en natt på supermysig Surflogiet.

Juli
I början på Juli är det Almedalsveckan och då drar alltid jag och barnen ut till mina svärföräldrar på landet i Västergarn för att slippa all trängsel inne i stan. Traditionsenligt så började veckan med halvdassigt väder (ja, det var faktiskt några sånna också i somras) men lite häng på stranden och härliga promenader fick vi i alla fall.
Nelli ville mest vara nakenfis hela tiden (det fattar man ju) så därför är hon inte med på bild här.

Niklas är alltid på Gotland under Almedalsveckan och en tradition som vi har är att alltid ses på Vinäger i slutet av veckan då han är klar med de flesta av sina TV uppdrag. Den här gången blev det långlunch med bubbel följt av middag på Italienaren. Vi skrattar oss alltid igenom middagen och har så otroligt trevligt. Så glad att ha Niklas som en av mina allra bästa vänner.

Hela Juli jobbade jag på Vinäger och i butiken i stort sett varje dag. Älskar att vara där så det gör ingenting att man jobbar så mycket som man gör under de mest hektiska veckorna.

Lyxen med att ha restaurang och vara den som är ansvarig över all fotografering till sociala medier är att man kan starta varje dag så här.

Eller så här.

Boken ”Gotland – mat, dryck och öliv” av Patrik Leje kommer ut där vi har med båda våra restauranger Vinäger och Italienaren. Om ni som jag älskar Gotland så är den här boken ett måste! SÅ vackra bilder, mängder av bra tips och recept!

I Juli lanserar jag mitt designsamarbete med guldsmeden Annika Gustafsson: smyckeskollektionen ”Rindi” som är en kärleksförklaring från mig till Gotland och Vinäger (som är täckt av Murgröna).
Jag har burit minst smycken varje dag sedan dess och älskar dem!

Vi fortsätter att spendera så många kvällar vi kan och de få lediga dagar vi har på stranden med barnen. Det här är en av mina favoritbilder från en av dagarna då vi såg mängder med fjärilar.

I en av mina egna klänningar på Tofta strand där vi för första gången på över 15 år spenderade flest stranddagar. Det har blivit så fint där nu när de har gjort i ordning och rensat på stranden, börjat renovera alla byggnader och så finns ju fantastiska Surflogiet där. Bara en sån sak!

Vecka 30 kommer. Den vecka som jag och mina vänner ser fram emot mest. Då är det härligast stämning och roligast folk på ön. Vi kör igång veckan med en ”fruhippa” för min kompis Frida som gift sig i Oslo några veckor tidigare. Självklar blir det en champagneskål på Vinäger som ett av stoppen under kvällen

En av de bästa sommartraditionerna är när min Hanna kommer till ön. Hanna är en av mina allra bästa vänner som bor i Oslo. Hon och hennes man Kenneth reser hit vecka 30 varje år. Här får hon sällskap av Leo i soffan på Vinäger.

Vi spenderade bl.a en helt magisk kväll på Surflogiet då vi lyckades pricka in en av de gångerna de har live band.

Kolla ljuset! Det kom ett riktigt monsunregn någon timme tidigare och sen sprack himlen upp och bjöd på sol och en sån där sommarkväll man aldrig kommer att glömma. Snacka om ”golden hour”.

Nelli fick följa med Mats ut på SUP-brädan för första gången vilket hon uppskattade väldigt mycket ända tills hon druttade i. Då var det inte lika kul längre.
Visst är det fantastiskt vackert? Solnedgången ackompanjerad av jazzbandet på stranden bakom. Är det någon gång man får använda ordet magiskt så är det väl ändå här?

Oj, vilket långt inlägg det blev. Hoppas att ni orkar läsa?
Gillar ni inlägg som dessa eller tycker ni bara att det blir tjatigt att se saker som hände förra året?
Mer kommer det i alla fall för jag har halva året kvar! Hahaha…
Men nu ska jag se ett avsnitt på en serie och dricka varm choklad som jag har varit sugen på hela dagen. En av mina ”guilty pleasures”. Men nu gör jag den i alla fall på ekologisk kakao istället för O´boy. Så ganska vuxet ändå va?

Kram L

2 kommentarer
  1. Härliga bilder och vilka dagar vi haft. Tackar igen för min roliga fruhippa och ser fram emot festen i Augusti. Spännande med Oslo, nu är jag hemma och du måste berätta allt!

    1. Ja, vilken sommar! Vill se mer bilder från din hippa! Det är ju Linn som sitter inne med alla på si kamera. 🙂
      Nu laddar vi för sommaren 2019 som ska bli ÄNNU bättre och bröllopsfest! Kram :-*

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras