Vårvinter

Hoppas att ni haft en bra helg. I Lördags fick vi tidigt besök av våren så då passade vi på att ta vår första utefika på en av våra favoritplatser här i Visby. Det var superhärligt att kunna sitta på en sten ute i solen och dricka kaffe och att slippa alla tjocka vinterkläder. Man vågar ju knappt hoppas men tänk vad härligt om vi är färdiga med vintern nu..

Veckan som gick har varit väldigt känslosam i och med att Leo och Nellis kompis gick bort. I Onsdags var jag på förskolan där de hade ordnat med en kurator för alla föräldrar som ville prata om sina känslor och hur man hanterar barns sorg och pratar med dem om döden. Det var väldigt skönt att gå dit och prata och att få krama om pedagogerna som ju är dem som känner barnen bäst efter familjen. Det måste vara otroligt tungt för dem när ett barn dör.

De hade satt upp ett foto och tänkt ljus. Alla barnen hade gjort teckningar och hjärtan som låg runt och satt på väggen ovanför. Någon hade ritat en stege till himlen. Det var så fint mitt i sorgen.
Nelli frågar mycket om sin kompis som är i himlen nu och om döden vid varje läggning.
I går sa hon:
”Vet du mamma, A syns inte mer. När man är död så syns man inte längre”
”Fast vi ska ju se på stjärnorna och vinka till henne för där uppe finns hon. Hon är en stjärna som lyser nu.”
Ja, det är hon. Lilla A. En av de allra vackraste stjärnorna.

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras