Mini Me

I dag har jag haft en heldag med min lilla tjej. Jag minns inte sist det hände att det bara var hon och jag. Hon har öroninflammation så jag tyckte att hon kunde vara hemma ett par dagar även om det inte smittar. Som tur var så gick smärtan över snabbt när hon fick medicin så hon är redan pigg och glad och verkar inte känna av någonting.

Vi har haft en supermysig dag tillsammans. Vi började med lite hemmahäng och sen gick vi och fikade vilket vi vanligtvis bara gör på Lördagar. Efter fika gick vi till leksaksaffären och köpte en glittrig studsboll som Nelli betalade själv för egna pengar. Hon var SÅ stolt!
När hon kom hem ville hon tömma sparbössan och gå och handla fler saker.
Det tog en stunds övertalning och avledningsmanövrar för att finta bort den diskussionen.

Vi avslutade dagen i Botaniska Trädgården där vi tittade på alla vårblommor som kommit upp. Gräsmattorna är fulla av snödroppar och krokusar. Sen gick vi och hämtade lillebrorsan på förskolan som så klart skulle få se på den nya bollen!

Det var så mysigt att få umgås bara hon och jag i dag. Jag tror att jag ska börja ha en dag i månaden för bara oss tjejer. Självklart ska brorsan få en dag han också. Det känns så viktigt att kunna ge sin fulla uppmärksamhet och verkligen ha tid att lyssna och prata utan att bli avbruten av bus och bråk som det lätt blir med två småsyskon. I dag fick Nelli bestämma helt vad vi skulle göra och var vi skulle gå och vi pratade massor om allt mellan himmel och jord.

Vi hade jättehärligt väder här på Gotland i dag så det var så härligt att vi kunde vara ute nästan hela dagen. Hoppas verkligen att våren är på gång på riktigt nu. Jag känner att jag börjar längta efter sol och värme ordentligt. I går kom jag på mig själv med att sitta och skrolla genom gamla semesterbilder istället för att göra det jag faktiskt skulle göra.

I dag var det rosa från topp till tå som gällde. I morgon kan det vara turkost eller kanske orange. Ett tag var det gult. Det är redan en väldigt bestämd liten dam när det kommer till klädval och oftast väljer hon helt själv vad hon har på sig, precis som i dag. Vill hon gå med olika färger på strumporna och byxorna bak och fram så får hon det (det hände senast förra veckan). Jag tycker att man ska få experimentera och ha kul med kläder i den åldern och den enda gången jag säger stopp är om det t.ex blir alldeles för kallt eller om nåt är på tok för litet. Fast det har i och för sig hänt att hon gått med lillebrorsans kläder till föris också.

Nu ska jag äntligen slänga mig på soffan med det sista avsnittet av Orange is the new black. Har även sett klart alla säsonger av Luther precis. Gillar ni brittisk krim så se den! Älskar Idris Elba (från t.ex The Wire) i titelrollen. Den går på Netflix.
Jag är en riktig serie junkie. Det är mitt sätt att slappna av och stänga av innan jag ska sova. Har ni några riktigt bra tips på nya serier så får ni gärna skriva dem i kommentarsfältet.
Nu – soffan!

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras